Zo kan je het beste de ZZ-plant verzorgen (spoiler: het is niet moeilijk)

De ZZ plant, oftewel de Zamioculas Zamiifolia (we snappen dat de hij de naam ZZ-plant heeft gekregen) is een echte jungle plant en brengt met zijn grote groene bladeren veel groen in huis. Hij regelt het groen en jij zijn verzorging: zó kan je het beste de ZZ plant verzorgen.

ZZ-plant verzorgen

De ZZ-plant staat erom bekend dat hij makkelijk te verzorgen is, dus zelfs met de meest zwarte vingers is het moeilijk om deze plant dood te laten gaan. Een plant voor iedereen dus en wij vertellen wat hij nodig heeft.

Zwarte vingers? Deze kamerplanten zijn goedkoop én makkelijk te verzorgen

Hoeveelheid licht en standplaats

De ZZ-plant houdt van veel licht maar geen direct licht want anders verbranden zijn bladeren. In de natuur staat deze plant namelijk onder het gebladerte van hoge bomen. Hij kan aan veel standplekken wennen alleen zal hij op een donkerdere plek simpelweg minder hard groeien.

Mocht je hem in te fel licht willen zetten, geef hem dan even de tijd om te wennen door hem eerst drie meter van de plek met fel licht neer te zetten. Verschuif hem dan binnen een maand steeds dichter naar de zon toe.

Houd er rekening mee dat hij in fel licht misschien wel zo hard gaat groeien dat hij topzwaar wordt en bezwijkt. Als je dit ziet gebeuren zet hem dan alsnog op een donkerdere plek en geef hem een grotere pot.

Hoeveelheid water

Door zijn dikke bladeren kan hij veel water vasthouden, het is dus niet erg als je hem een paar keer vergeet water te geven. Daarnaast groeit de ZZ-plant uit dikke wortelstokken die de plant helpen om water onder de grond op te slaan.

Hierdoor is het een extreem droogtetolerante plant. Wil je toch een aantal keer per week standaard water geven? Houd dan rekening met één of twee keer per week, afhankelijk van de groeiomstandigheden.

ZZ-plant

De ZZ-plant verzorgen is verder nog makkelijker: gemiddelde temperaturen in huis kan hij prima aan en ook de luchtvochtigheid is geen issue voor deze plant. Ze zijn niet bijzonder vatbaar voor ongedierte en qua potaarde maakt het ze ook niet zoveel uit, wat een ideale plant!

Doe deze dagelijkse taak om je kamerplanten gezond te houden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

SpinklrThespruce

Reageer op artikel:
Zo kan je het beste de ZZ-plant verzorgen (spoiler: het is niet moeilijk)
Sluiten