Waarom zou je kiezen voor een zwevend tv-meubel aan de muur?

Een televisie – en alle kabels en rompslomp eromheen – is in de meeste gevallen niet het mooiste item in huis. Voor veel mensen rijst de vraag al snel: hoe kan ik mijn tv mooi in m’n interieur verwerken? Er zijn verschillende manieren en meubels om mee aan de slag te gaan. Veel mensen kiezen voor een staand meubel (lekker makkelijk omdat je ‘m zo neerzet zonder iets te hoeven bevestigen), maar je kunt ook kiezen voor een zwevend tv-meubel. En wij vinden dat helemaal geen gek idee, here’s why.

Een zwevend tv-meubel

Waarom zou je voor een zwevend tv-meubel kiezen in plaats van een ander wandmeubel voor je televisie? Wij vertellen je de ins en outs.

1. Jij bepaalt de hoogte

Het grootste voordeel is misschien wel het feit dat je zelf kunt bepalen hoe hoog je tv komt als je voor een zwevend meubel gaat. Jij bent zelf in charge van de hoogte van het meubel en dus ook hoe hoog je tv uiteindelijk staat. Zo wordt een dagje Netflix’en nog comfortabeler.

2. Ruimtelijker

Een hangend meubel maakt dat je meer van de vloer ziet in huis. Dit zorgt voor een stukje optisch bedrog waardoor de kamer ruimtelijker oogt. Handig dus als je geen grote woonkamer hebt en wat meer ruimte wilt creëren.

3. Makkelijk schoonmaken

Ook niet onbelangrijk: onder een hangend wandmeubel voor je televisie is stofzuigen en dweilen een no-brainer. Iets wat onder een staand meubel nog wel ‘s een crime kan zijn.

Waarom niet?

Let wel: niet in elk huis is een zwevend tv-meubel de beste manier om je tv kwijt te kunnen. Soms zijn je muren gewoonweg niet stevig genoeg, maar ook als je nogal houdt van verandering in huis en graag met je meubels schuift, is een zwevend item misschien niks voor jou.

Geen televisie

Een televisie is in veel huishoudens een standaard item waar de hele woonkamer omheen wordt ingericht. Logisch, want we komen vaak samen om iets leuks op tv te kijken en op de bank te hangen. Maar steeds vaker hebben mensen geen televisie meer.

Ga eens bij jezelf na: heb je die televisie omdat het automatisch wordt ingevuld, of kan je eigenlijk heel goed zonder? Fijne food for thought voor je je wandmeubel aanschaft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom zou je kiezen voor een zwevend tv-meubel aan de muur?
Sluiten