Merve Ozturk
Merve Ozturk Lifestyle 24 sep 2020

6 manieren om een zwemnoodle in huis te gebruiken (geen grap!)

Yup, we hebben het gewoon over die ene kleurrijke zwemnoodle die je gebruikt om te luieren in het zwembad. Ze zijn gemaakt van polyethyleenschuim, wat flexibel en duurzaam materiaal is. Je koopt ze voor nog geen €2 en kunt er veel meer mee dan je denkt.

Ooit gedacht dat je een zwemnoodle kunt gebruiken in huis? Het kan echt, en ik heb de leukste manieren voor je op een rijtje gezet.

6 manieren om een zwemnoodle in huis te gebruiken

1. Als polssteun

De polshouding is belangrijker dan je denkt, vooral als je een aantal uur achter een beeldscherm werkt. Een zwemnoodle kan jouw pols goed ondersteunen terwijl jij hard aan het werk bent. Het enige wat je hoeft te doen is de zwemnoodle op de lengte van je muismat of toetsenbord te knippen.

2. Plantenbakvuller

Te veel water in een pot kan ervoor zorgen dat jouw (kamer)plant ziek wordt of sterft. Je kunt stenen of grind gebruiken, maar een veel voordeligere manier is het gebruiken van een zwemnoodle.

Knip kleine stukjes van je zwemnoodle af en plaats deze onder de grond in je plantenbak zodat het overtollig water kan opnemen.

Lees ook: Zo origineel – dit is Bakkes, en Bakkes is een bijzettafel en plantenbak in één

3. DIY matje

Of je nou bezig bent in je tuin of je plinten schoonmaakt, knielen op een harde ondergrond kunnen je gewrichten aantasten. Met een simpele DIY van een paar euro kun je dat gemakkelijk voorkomen.

Knip een zwemnoodle in drie gelijke stukken en plak deze vervolgens met behulp van een lijmpistool aan elkaar. Zo zitten ze stevig aan elkaar vast en heb je een zelfgemaakt matje waarmee je comfortabeler te werk kan.

4. Opvullen van je laarzen

Overknee- of cowboylaarzen maken elke herfstoutfit helemaal af. Ze staan stijlvol en houden je warm. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van laarzen hoor je ze goed te bewaren, en niet zomaar in je schoenenkast te gooien.

Gebruik een zwemnoodle als shaper voor je laarzen. Zorg ervoor dat de zwemnoodle een paar centimeter langer is dan de laarzen en steek ze er vervolgens in. Zo kunnen ze luchten en voorkom je scheuren en vouwen.

5. Ideaal als kwastdroger

Vindt jij DIY’s ook zo leuk? Er zijn zoveel dingen die je makkelijk zelf kunt maken. Wat wij zo leuk vinden aan DIY’s is dat je aan het einde van een gezellige middag, een gepersonaliseerd item in jouw interieur hebt staan.

Tijdens een DIY ben je vaak in de weer met verf en kwasten. Als je eenmaal klaar bent moeten die kwasten een plekje hebben om goed te drogen. Ook daar is een zwemnoodle goed voor te gebruiken.

Snijd eerst een lijn in de lengte van een verkorte zwemnoodle zodat je die kunt vastmaken aan een Tupperware bakje. Vervolgens maak je aan aantal kleine sneetjes aan de bovenkant, daar kun je de kwasten insteken om goed te laten drogen, simpel hè?

> Keuken schilderen? Volg dit handige stappenplan

6. Geen scherpe hoekjes meer

Heb je een kleine thuis? Dan zit je ongetwijfeld continu op te letten of je kind niet tegen die scherpe rand van de tafel aankomt. Met een zwemnoodle los je dat probleem snel op.

Misschien too much voor in de woonkamer, maar in de kinder- of speelkamer staat dit juist vrolijk dankzij de felle kleuren. Snijd de zwemnoodle in het middelste deel, buig vervolgens doormidden en bevestig aan de scherpe hoeken van de tafel.

Benieuwd naar andere spullen die ook goed te gebruiken zijn in huis?

Apartment Therapy

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6 manieren om een zwemnoodle in huis te gebruiken (geen grap!)
Sluiten