Zweedse kerstversiering staat prachtig in een minimalistisch interieur

Meer inspiratie nodig voor je decoraties deze kerst? Dan kunnen we natuurlijk bij onze noorderburen gluren. Wij zijn namelijk hele leuke Zweedse kerstversiering tegengekomen. Deze kerstdecoraties hebben een vrij simpel design waardoor het in bijna ieder interieur past, maar vooral mooi is in een minimalistisch interieur.

Daarom hebben we ook voor voorbeelden gekozen waar je de decoraties ziet in een minimalistisch huis.

6 ideeën voor Zweedse kerstversiering in huis

1. Papieren sneeuwsterren

Deze Julstjärna, oftewel kerststerren, zijn een hit in Zweden. En dat is ook helemaal niet gek als je kijkt naar hoe makkelijk ze te maken zijn. Omdat het een DIY is, kan je zelf kiezen wat voor design het heeft door een toffe papieren print uit te kiezen.

2. Een kerstguirlande

In Zweedse huizen zie je deze kerstversiering vaak voorbijkomen. Ook hier in Nederland zie je ze meer en kan je kerstguirlandes bij veel tuincentra vinden. Maar je kan ze ook gemakkelijk zelf maken door voor een simpel design te kiezen dat in ieder minimalistisch interieur past. Daarvoor hoef je alleen dennennaalden gebruiken.

Je kan hem ergens voor het raam ophangen waardoor mensen van buiten er mooi tegen aankijken. Of style hem bovenop een kast of schouw voor een leuke kerstlook in de woonkamer.

3. Een guirlande van sinaasappelschijfjes

Nog een kerstguirlande die je zeker zelf wilt maken. Door sinaasappelschijfjes in de oven te drogen en daarna aan een touwtje aan elkaar te rijgen heb je gemakkelijk een toffe kerstslinger. Hoe je de schijfjes precies kunt drogen vind je hier.

Bij het voorbeeld hierboven hebben ze nog leuke houten bolletjes eraan toegevoegd. Ook eikeldopjes of dennenappels zou je er leuk in kunnen verwerken.

Hang een paar van deze sinaasappelslingers in je kerstboom voor een bohemian look of verspreid ze door je interieur.

4. Maak papieren slingers

Naast de papieren kerststerren kan je ook simpele slingers maken om in je boom of interieur op te hangen. Deze zijn héél gemakkelijk zelf te maken, dus je hoeft niet bang te zijn als je linkerhanden hebt (pas wel op met je nietmachine).

Je kan simpelweg A4 papier in repen knippen in de breedte (bepaal zelf de dikte van je repen). Pak daarna een reep aan beide uiteindes vast en vorm ze tot een ring door ze een paar centimeter elkaar te laten overlappen. Dan nog een nietje erin en klaar!

Dit proces herhaal je, waarbij je iedere keer de nieuwe ring door de laatste haalt. Het resultaat? Een slinger! Je kan zolang door blijven gaan tot je slinger de lengte heeft die je wilt.

Super simpele kerst DIY: zo vouw je een kerstboom van een servet

5. Je kerstboom in een rieten mand

Je kan dit beter Scandinavische kerstversiering noemen dan Zweedse, want je ziet dit in bijna ieder Scandinavisch kerstinterieur. Wij vinden het ook een toffe manier om je kerstboom er toch iets leuker bij te hebben staan. En dan ben je ook meteen van die lelijke onderkant af!

6. Plaats een jong kerstboompje in een vaas of pot

Het is een populaire Zweedse traditie om een jonge kerstboom (soms zelfs uit je eigen tuin) in een vaas of pot in je interieur te zetten. Heb je alleen geen kerstboom in je tuin groeien? Dan kan je natuurlijk er een kopen of voor een alternatief kiezen zoals de toffe Kamerden.

De nieuwe kerstballen van Søstrene Grene zullen jouw kerstboom laten stralen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

My Scandinavian Home

Reageer op artikel:
Zweedse kerstversiering staat prachtig in een minimalistisch interieur
Sluiten