Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 19 aug 2018

Mijn Zweedse, charmante droomhuis: geheel van hout, op een eiland én in de natuur

Wauw. Dit is een plaatje. Een droomhuis welteverstaan. Mijn droomhuis. Wrijf maar eens goed in je ogen, dit huis bestaat namelijk echt. Het staat op een Zweeds eiland genaamd Gotland. En daar wil ik nu zo snel mogelijk naartoe verhuizen, speciaal voor dit prachtige droomhuis. 

Het huis is helemaal gemaakt van hout (van binnen én buiten), is enorm licht, ruimtelijk en door een zen master ingericht. Daarnaast ligt het ook nog eens aan de kust van een eiland in Zweden, middenin de natuur dus. Ik neem je mee in een kijkje door het landhuis.

krultrap
krultrap in woonkamer

Statement trap naar een prachtige loft

De samenstelling van verschillende stijlen in het landhuis is enorm goed bij elkaar bedacht. Het valt op dat de muren (zowel van binnen als van buiten) helemaal van hout zijn. De muren zijn netjes wit geverfd waardoor de woonkamer extra ruimtelijk oogt.

Die ruimte en vrijheid heeft het huis te danken niet alleen aan de inrichting, maar ook aan het hoge plafond. Het puntdak zorgt voor optisch nóg meer ruimte. Om de extra ruimte van het hoge plafond te benutten, is er een prachtige statement krultrap ofwel wenteltrap gemaakt die naar de loft leidt. De trap is niet zoals als de rest van het interieur wit en hout, maar stoer en industrieel van staal. Een totaal andere stijl, maar het werkt perfect in deze woonkamer.

loft

De loftvloer is mooi wit gelakt, net als de muren. Slim in dit geval, omdat het plafond relatief laag is, verlies je door de witte vloer optisch minder ruimte!

Dit vind je vast ook interessant: Dit witte appartement (met véél groene planten) ademt rust en is toch knus en speels
eetkamer

houten details

Prachtige houten muren, vloeren én details

De woonkamer is zó charmant dat ik er even stil van werd. Dat komt vooral het donkere hout van de vloer, de ouderwetse en antieke meubels zoals de stoelen, spiegels, tafels en kastjes in combinatie met moderne witte muren, lichte schapenvellen en het Perzisch tapijt dat beide stijlen ontmoet.

Groot pluspunt aan deze woning: het is één grote ruimte met enorme veel daglicht. Het biedt ruimte en straalt rust uit. Anders dan Nederlandse woningen, waarin de gang en hal altijd veel ruimte opruimen.

keuken

Ook de keuken is geheel in houten, klassieke stijl ingericht. De redelijk ouderwetse houten keukenkastjes zorgen voor een huiselijke sfeer. Doordat de licht zijn, ogen ze daarentegen wel weer modern voor zijn soort. De tegeltjes tegen de muur, maken de keuken extra bijzonder en geven het net een poppenkast feeling.

De houten tafelblad werkt in deze keuken ook goed, want de tafelpoten zijn wit geverfd waardoor het geheel niet te massief oogt. Mooie witte plankjes aan de muur en antieke handvaten en kraan en het vakantiehuisje gevoel is ook in de keuken helemaal af.

veranda

Buiten is een klein paradijs

Het gezwijmel gaat gewoon verder want we zijn inmiddels aangekomen aan het buitengedeelte van het huis. Sta je ook al bijna op het punt een vliegtuig, auto of desnoods een rubberboot naar Zweden te pakken?

Het buitengedeelte van het huis begint bij deze prachtige veranda. Er is hier voor meer kleur gekozen dan de interieur van het huis. De muren van de veranda (en de buitenkant van het huis) zijn beige, creme-achtig en zorgen met de prachtige, subtiel gekleurde tegels voor een all year around zomergevoel. Het voelt hierdoor bijna als een Italiaans of Spaans buitenhuis.

zwembad buitenkant
buiten douche

De grote ramen zorgen rondom de veranda zorgen ervoor dat je veel licht hebt, ook in het huis zelf en uitkijkt op de prachtige tuin het de natuur eromheen. En mis vooral de buitendouche niet, voor als je je lekker wilt schoonwassen na een plons in het buiten zwembad!

Bron: FrankFantastic

Raak je graag nog meer geïnspireerd door prachtige huizen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mijn Zweedse, charmante droomhuis: geheel van hout, op een eiland én in de natuur
Sluiten