Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Binnenkijken 7 okt 2018

De droom om in Zweden te wonen? Dit huis overtuigt je je biezen te pakken

Wij zijn gek op de pure en natuurlijke stijl van het Scandinavisch interieur. Ook dit huis overtuigd ons once again dat we toch eigenlijk echt in Zweden thuis horen. Je vindt het huis in de Zweedse stad Göteborg in een prachtige, statige straat. De beelden van het huis geven je meteen het fijne, huiselijke gevoel dat je thuis wilt hebben.

Met als ultieme eyecatcher: de klassieke tegelkachel in de woonkamer. De kachel brengt meteen een warme sfeer in de ruimte (en dan bedoel ik niet alleen als ‘ie aan staat) en maakt de ruimte bijzonder. Ook het klassieke plafond brengt veel sfeer met zich mee. Door de meubels verder clean en minimalistisch te houden, blijft de nadruk op de mooie vormen van zowel de kroonluchter als het plafond liggen en worden dit echte pronkstukken van de kamer.

Straat in Zweden
Woonkamer in een huis in Zweden

Klassieke en natuurlijke woonkamer

Verder is de woonkamer ruim en licht ingericht. Je kunt er makkelijk een grote bank of set van meubels in kwijt, zonder het fijne, luchtige gevoel in de ruimte te verliezen. Het hoge plafond en de grote ramen maken dat de kamer ruim aan blijft voelen, hoe je ‘m ook inricht.

De mooie vensterbanken van natuursteen, de houten, klassieke vloer en rustige tinten geven de ruimte een natuurlijk aanzicht. Ook de takken in de vazen brengen een rustig en natuurlijk gevoel met zich mee dat de ietwat chique ruimte toch wat meer down-to-earth maakt.

Keuken

De klassieke keuken bevat een groot raam waardoor veel licht naar binnenkomt. Doordat er is gekozen voor witte kastjes en tegels, oogt de keuken ruim. Het zwarte aanrechtblad breekt de witte keuken mooi doormidden. Prachtig detail is de mooie, grote wasbak met oud-metalen kraan. Wij zijn fan!

Klassieke keuken in huis

Al met al is dit huis een plaatje voor degene die van een minimalistisch en natuurlijk interieur met een twist houdt. Door de klassieke items (zoals de keuken en het plafond) is het niet het standaard, Scandinavische huis, maar door de minimalistische en rustige inrichting krijgt het toch het Zweedse karakter waar we zo gek op zijn.

Zweedse interieurs bekijken

Lekker binnenkijken! We zijn er gek op. Bekijk ook ‘s dit toffe huis met Scandinavisch interieur, of check deze ultieme combi van licht hout en planten. Ook mooi: deze studio met prachtig hout en mooie hanglampen.

Bron: Stadshem.se

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De droom om in Zweden te wonen? Dit huis overtuigt je je biezen te pakken
Sluiten