Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Binnenkijken 1 aug 2019

De zwarte tegels in deze simplistische keuken geven net de (rauwe) touch die het nodig heeft

Voor de één is de keuken vooral een plek van functionaliteiten. Je moet er kunnen koken, wellicht het gekookte prakkie ook opeten en dat is het. Voor anderen is de keuken het hart van het huis en de plek waar de meeste tijd wordt doorgebracht. Hoeveel tijd je ook in de keuken spendeert, het is altijd fijn als het een ruimte is waar je enthousiasts van raakt, al zeggen we het zelf.

Dit huis is in de basis het type Scandinavisch-as-way-know-it, maar heeft aan de keuken nét die extra swung gegeven die het nodig had. Hoe? Door de (simpele) keuze van een zwarte, stenen muur. Kijk zelf maar.

Keuken met zwarte tegels

Ze springen meteen in je oog, die zwarte tegels in de verder simplistische en ietwat romantische ruimte van de keuken.

Een Scandinavisch interieur is alles behalve donker en rauw, maar de combinatie met een paar zwarte elementen zorgt voor een stoer contrast. Het geeft de keuken nét dat beetje extra, wat ervoor zorgt dat het geen saai geheel wordt – wat in een Scandinavisch interieur een valkuil kan zijn.

Fijn ook aan de keuken is de eettafel die aan de ruimte grenst. Niets fijner dan koken terwijl je gezellig met je gasten kunt blijven kletsen.

Simplistisch interieur

Het mooie aan een Scandinavisch interieur is de eenvoud en simplicity die ermee gepaard gaan. In Scandinavië ziet men in de winter de zon nogal weinig en daarom zijn de interieurs vaak een groot contrast met het donker.

Licht is key is een Scandinavisch huis. Witte muren, licht houten accessoires en een focus op rust. Kijkend naar die punten is deze woonkamer een schoolvoorbeeld van de woonstijl die bij onze noorderburen de skepter zwaait.

Ons favoriete item? De open, witte kast met boeken en tijdschriften.

Hoekjes met planten

Wat je ook vaak ziet in interieurs waar over is nagedacht, zijn fijne hoekjes. Dit bankje bij het raam is er precies zo eentje.

Door een normaal gesproken saaie verwarming die we stiekem liever uit het interieur zien verdwijnen, te voorzien van wat extra joie de vivre met een houten (of course) bankje, planten, een toffe lamp en mooie platen maak je van niets, iets!

Ook zwarte accenten in je interieur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

kvarteretmakleri

Reageer op artikel:
De zwarte tegels in deze simplistische keuken geven net de (rauwe) touch die het nodig heeft
Sluiten