Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 29 jul 2019

Fijne combi: een zwarte slaapkamer en heel veel planten

Planten-lovers opgelet, want we hebben weer een heerlijk interieur gevonden waar de urban jungle eruit ziet om door een ringetje te halen. En dan heeft dit toffe appartement ook nog eens een zwarte slaapkamer (die er super stijlvol uitziet!). We hoeven vast niet meer te vertellen dat we hier onmiddellijk in zouden willen trekken.

En ook lekker: de kamer is totaal niet symmetrisch. Yay voor speelse slaapkamers!

Een zwarte slaapkamer depressief? Echt niet! Deze prachtige kamer bewijst dubbel en dwars het tegendeel. Oké, misschien is dat ook omdat er genoeg licht naar binnen komt door de grote raampartij, maar kijk toch eens wat een plaatje deze slaapkamer is!

De ultieme gids naar een prachtige slaapkamer: De beste tips en ideeën bij het inrichten van je slaapkamer

De lichte gordijnen houden niet heel veel licht tegen (niet geschikt voor het verduisteren van een kinderkamer dus), maar geven de slaapkamer wel een dromerig randje.

En wat vind je van de grote kamerplant (een Alocasia Zebrina, om precies te zijn) die daar in een rieten mand op de vintage kast staat te shinen? Wij worden helemaal gelukkig van deze heerlijke combinatie. En al helemaal met de vintage berenposter boven het kastje. Wat een topcombinatie!

De urban jungle uit je dromen

In de woonkamer van het kleine appartement begint het planten-walhalla. Zo op het eerste gezicht tellen we al tien planten, maar het zal ons ook niets verbazen als dat het dubbele blijkt te zijn. De verzorging van de planten lijkt geen probleem voor de bewoners van het appartement, want alle planten zien er kerngezond uit. Kijk eens naar die prachtig grote Monstera!

Ook tof: de gitaren aan de muur. Het bruin van de gitaren matcht prachtig met de bruine kussens en de groene planten, waardoor de hele woonkamer een prachtig geheel wordt.

Een home office uit onze dromen. Wist je dat je je met planten veel beter kunt concentreren?

De keuken mag dan misschien een tikkeltje ouderwets ogen, het past perfect in de stijl van het appartement. De kleur groen zien we niet alleen terug in de planten die in de keuken staan, maar ook in de keukenhanddoeken én de toffe industriële hanglamp boven de eettafel.

Hoewel de badkamer eigenlijk niet zo bijzonder is (behalve de schattige blauwe tegels dan), willen we het stippen douchegordijn nog wél even in het zonnetje zetten. En zie je het mini-detail van de takjes. De bewoners van dit appartement hebben hoe dan ook oog voor details.

Nog meer fijne binnenkijkers met een donkere muur:

Bron: Stadshem

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fijne combi: een zwarte slaapkamer en heel veel planten
Sluiten