Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tuin 18 jun 2019

Origineel idee: ga eens voor een zwarte schutting in de tuin

Welke kleur heeft de schutting in jouw achtertuin? Houtskleur? Of wit, misschien? Wij dagen je uit om deze zomer voor iets origineels te kiezen: een zwarte schutting is wat ons betreft dé eyecatcher in jouw achtertuin.

Wij hebben de mooiste voorbeelden op Instagram voor je verzameld om je te overtuigen van deze prachtige trend.

Een zwarte schutting in de tuin

Wat ons betreft is zwart een prachtige basis voor hang- en klimplanten. Zowel donkere als lichte planten komen qua kleur namelijk nóg beter uit op een donkere achtergrond. Ook zien we in de bovenste foto dat één tint zwart veel diepte kan krijgen door de hoeveelheid licht die op de kleur schijnt.

Meer lezen: Ga voor een groene achtertuin: 5 x klimplanten die goed groeien op de schutting

Maar dat geldt niet alleen voor verschillende kleuren groen van de planten. Ook andere kleuren komen op een zwarte achtergrond vaak veel beter tot hun recht. Kijk bijvoorbeeld naar deze blauwe hangpotten. Op een normale, bruine schutting had deze kleur vast veel minder impact gemaakt.

String lights en een patroon met veel contrast

Een zwarte schutting en heel veel string lights, wat ons betreft altijd een goed idee. Niet alleen binnen zijn string lights wat ons betreft dé sfeermakers (meer daarover lees je hier: string lights kunnen het hele jaar door), maar ook in de tuin kunnen string light een hele gezellige sfeer geven.

Ook leuk: door accessoires met een zwart/wit patroon te gebruiken bij het aankleden van een terras met zwarte schutting, zorg je ervoor dat dat zwart/wit patroon extra goed opvalt. Het witte gedeelte van de kussens springen er namelijk nóg meer uit.

Meer meer ideeën en tips voor in de tuin?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Origineel idee: ga eens voor een zwarte schutting in de tuin
Sluiten