Frederique Rekers
Frederique Rekers Tips 5 apr 2021

Een zwarte muur heftig? Niet altijd, wij geven wat inspiratie

Negen van de tien mensen kiest voor een witte muur in huis. Toch is zwart, de tegenovergestelde kleur ook een erg populaire kleur in interieur en design. Durf jij het aan om voor deze stoere kleur te kiezen? Wij laten zien dat een zwarte muur gewoon erg goed kan.

Een zwarte muur in jouw interieur

Kleuren doen veel met de sfeer en uitstraling van je interieur. Zwart is de meest donkere kleur die er bestaat en het kan ervoor zorgen dat het er somber uit gaat zien. Hier moet je dus wel tegen kunnen én je moet dit goed kunnen combineren.

Maar… op de juiste manier gecombineerd in je interieur kan een zwarte muur (of muren) heel veel luxe uitstralen. Wij geven je wat inspiratie.

Wauw, deze muur geeft een knus en erg warm gevoel. De muur is zelf hét decoratiestuk van de kamer. Wist je dat er meerdere kleuren ‘zwart’ zijn. Het verschil is misschien moeilijk te zien maar in deze kamer hebben ze niet gekozen voor de kleur Marrakech Walls. Deze is iets lichter en warmer.

Als je dacht dat zwart een kamer per se donker maakt heb je het mis. Hier hebben ze het gecombineerd met een witte muur waardoor de kamer nog steeds heel licht is. Ook zie je dat er daglicht schijnt op de zwarte muur waardoor het minder klein aanvoelt dan je zou denken.

Daarnaast hebben ze gekozen voor de muur achter de televisie. Dit is een goede tip voor als je maar een klein stuk van je muur zwart wilt verven. Verf het gedeelte achter je tv zwart zodat het contrast van je zwarte tv niet zo heftig is op je witte muur.

Zwart in combinatie met een stenen muur: wij zijn fan. Misschien niet een combinatie waar je snel aan denkt maar het geeft je huis een hele andere (warme) look.

De kleur goud is staat goed in combinatie met een zwart en heb je waarschijnlijk wel eerder voorbij zien komen. Chiquer wordt je interieur niet met deze combinatie.

Zo chique! Deze lichtgroene slaapkamer is rustgevend en fris tegelijkertijd

Als je het allemaal toch een beetje heftig vindt, dan kan je ook een deel van je muur zwart verven. We gaven al een voorbeeld bij de televisie. Zo kan je het wel stoer maken maar behoud je nog wel je eigen stijl

Deze kleine kamer heeft ervoor gekozen om niet alleen de muren, maar ook het plafond zwart te verven. De regel om geen donkere kleuren in een kleine kamer te gebruiken kennen ze hier blijkbaar niet.

Toch staat het prachtig doordat de vele ramen wel genoeg lichtinval geven. Genoeg inspiratie dus voor zwarte muren in jouw huis.

Back to black – 5 tips waardoor een zwarte muur in huis wél werkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Interieur-inrichting

Reageer op artikel:
Een zwarte muur heftig? Niet altijd, wij geven wat inspiratie
Sluiten