Hét bewijs dat zwarte muren een groots effect hebben op je interieur

Twijfel je nog op de verfroller te pakken en te gaan voor een donkere, diepe kleur? Dan haalt dit interieur je vast en zeker over om het gewoon te doen! Zwarte muren – of een andere donkere kleur – kunnen je interieur echt een extra dimensie geven. Dat bewijzen de foto’s van dit Zweedse appartement wel..

Het appartement is niet al te groot (57 vierkante meter) en toch lijkt het niet zo compact. Dat komt door de juiste combinaties en de contrasten in het interieur. De muren zijn dan wel donker, maar de vloer, het plafond en het interieur hebben neutrale kleuren.

5146349
5146365
zwarte muren

Alle muren zijn zwart geschilderd, en toch is de ruimte geen donker hol. De trick? Zorg ervoor dat het plafond, de kozijnen en plinten wit zijn. Hierdoor creëer je contrast én een frisse uitstraling.

Let er verder op dat je vloer ook een lichte tint heeft en kies meubels en accessoires in een lichte tint óf metallic. Hier zijn bijvoorbeeld de spiegel, salontafel én het nachtkastje in een bronzen tint waardoor de ruimte nog stijlvoller wordt.

5146373
5146359

Zo’n leuke combinatie: de oude schemerlamp en een grote passpiegel met klassieke look. Daarnaast staat juist weer een super moderne kast in hooglans-wit. Ook het contrast in verschillende meubels en woonstijlen zorgt voor een spannend geheel.

5146407
5146355
5146385
5146401

Vintage behang in de heerlijke keuken

De keuken heeft weer een totaal andere look dan de woon- en slaapkamer. Hier geen donkere, zwarte muren, maar een klassiek behang. En dat zien we de laatste tijd steeds vaker! Door één wand te behangen en de tegenoverstaande wand wit te laten, zorg je ook hier weer voor een mooi contrast tussen modern en klassiek.

5146387
5146395

Om toch eenheid te creëren in het appartement is wél voor zwarte keukenkastjes gekozen. Ook hier zie je dat metallic en zwart een te gekke combinatie is: de koperen pannetjes en roestvrijstalen keukenonderdelen vormen een mooie balans!

5146403
5146337

Ben je geïnspireerd geraakt door de zwarte muren in dit appartement, maar vind je het nog wel heftig om de hele ruimte zwart te verven? Dit appartement toont een mooi en subtiel alternatief.

Meer interieurs met zwart (oké, of een andere donkere kleur)

entrancemakleri.se

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Hét bewijs dat zwarte muren een groots effect hebben op je interieur
Sluiten