Merve Ozturk
Merve Ozturk Keuken 7 okt 2020

Black, not boring: zo voorkom je dat jouw volledig zwarte keuken saai wordt

Een zwarte keuken laat blijken dat je lef hebt. Het ziet er strak en luxe uit. Toch kan het soms saai ogen, en dat willen we natuurlijk niet. Zwart is erg bepalend en opvallend in huis, dus je wilt het goed combineren. Ik deel vandaag vijf tips met je om te voorkomen dat jouw zwarte keuken saai wordt.

Zo voorkom je dat jouw zwarte keuken saai wordt

1. Maak gebruik van verschillende texturen

Je kunt verschil maken in een geheel zwarte keuken door te spelen met texturen. Zo kun je ervoor kiezen om een deel mat en een deel glanzend te houden. Zijn jouw kastjes zwart mat? Ga dan voor een glanzende werkblad of een werkblad met een motief (zoals zwart marmer).

Lees ook: Dit stijlvolle zwart-witte huis bewijst dat je geen kleur nodig hebt om warmte te creëeren

2. Het belang van een goed lichtplan

Je kan een prachtige keuken hebben waarin alles klopt, maar zonder goed licht in je keuken is het toch niet af. Voor een lichtplan geef je aan waar het daglicht vandaan komt, op welke plekken je licht nodig hebt en welk effect het licht op de verschillende plekken moet hebben.

Je kunt kiezen voor spots, die je onder planken of kastjes monteert, of wandlampen met een dichte kap, waar niet veel vet op komt. Voor extra licht in je keuken kun je gaan voor sfeerverlichting (zoals hanglampen).

> Hebben: toffe industriële hanglampen voor in het interieur

3. Schilder de muur naast de keuken in een opvallende kleur

Vindt je het allemaal te donker worden? De ultieme tip is om de muur naast de keuken te verven in een opvallende kleur. Dit zorgt ervoor dat de keuken iets minder opvalt en op deze manier creëer je meer contrast in huis.

De kleur ligt uiteraard volledig aan jou. Stel jezelf de vraag welke kleur je mist in jouw interieur of wat je juist graag zou willen zien. Op de Roomed-redactie vinden we de combinatie van zwart en oud-roze prachtig (een roze muur is sowieso een must in huis, daar lees je meer over in dit artikel).

4. Gebruik gekleurde (woon)accessoires

Ook met kleine aanpassingen kun je voorkomen dat jouw zwarte keuken saai wordt. Zo kun je gekleurde elektrische apparaten, zoals een mixer of waterkoker op jouw werkblad of keukeneiland zetten. Dit worden ongetwijfeld de eyecatchers van jouw keuken.

Heb je liever geen apparaten die in de weg staan? Ga dan voor een gekleurde kraan of een (hang)lamp. Leg een leuke snijplank neer en decoreer jouw keuken door een aantal fotolijstjes met gekleurde prints neer te zetten.

Om het gelijk goed te doen: De ultieme tips voor het samenstellen van een perfecte gallery wall

5. Onmisbaar: kamerplanten

Kamerplanten maken elke ruimte gezelliger. Ze zien er niet alleen mooi uit, ook zorgen ze voor frisse lucht in huis. Zonder veel kleur te betrekken in de keuken zelf, voorkom je dat de keuken saai wordt door alleen een aantal kamerplanten neer te zetten.

Varieer van kleine tot grote kamerplanten voor een speels effect. Ook kun je een plank bevestigen en daar wat kleine planten op neerzetten. Laat je volledig gaan: een combinatie van verschillende planten zullen een statement maken in jouw interieur.

Tip: Benieuwd naar welke kamerplant bij jouw persoonlijkheid past? Lees dan dit artikel en maak de juiste keuze voor in jouw keuken.

Meer lezen over een zwart interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Black, not boring: zo voorkom je dat jouw volledig zwarte keuken saai wordt
Sluiten