Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 10 jun 2020

6 prachtige (bijna) zwarte kamerplanten voor in je interieur

De Roomed redactie is dol op planten in allerlei soorten en maten, dus ook op prachtige zwarte kamerplanten. Deze planten zijn een geweldige manier om je interieur een persoonlijke en elegante look te geven.

Deze planten zijn vaak niet helemaal pikzwart, maar de bladeren zijn zo donker dat ze zwart lijken. Het ziet er heel interessant en intrigerend uit, maar daarnaast is zwart ook nog eens eens mega stijlvol.

6 (bijna) zwarte kamerplanten

1. Aeonium ‘Zwartkop’

De vetplant Aeonium Zwartkop heeft een prachtige zwart-paarse bovenkant die op een bloem lijkt. De bloemen zitten vast aan een klein stammetje waardoor het net een boompje is. Niet alleen is deze plant heel elegant; hij is ook makkelijk te verzorgen.

2. Echeveria ‘Black Prince’

Nog een lieve vetplant is de Echeveria Black Prince. Als jong plantje is deze Echeveria nog fris groen. Naarmate hij ouder wordt verkleuren de punten van de bladeren steeds meer naar zwart.

3. Alocasia ‘Black magic’

Deze geweldige zwarte kamerplanten worden ook wel olifantsoren genoemd. De Black Magic variant heeft donkere paars-blauwe bladeren die in bepaald licht bijna zwart lijken. Een hele elegante plant voor in je interieur.

4. Zamioculcas ‘Raven’

Deze hoge plant maakt geheid een statement in je interieur. De zwarte kamerplanten hebben glanzende donkergroene tot zwarte bladeren die in ieder interieur opvallen. Bovendien is het heel intrigerend hoe de bladeren van deze plant meer naar binnen lijken te staan.

5. Peperomia rood

De Peperomia rood heeft diepe donkere rode bladeren die er bijna als zwart uitzien. Het geeft je interieur een sophisticated en rijke uitstraling. Bovendien zijn de bladeren ook nog eens hartvormig wat de plant helemaal uniek maakt.

6. Rubberplant

De Rubbertplant is een populaire makkelijke kamerplant die niet al te veel aandacht nodig heeft. Er zijn varianten van de Rubbertplant met donkere bladeren die bijna tegen zwart aanzitten en dat ziet er geweldig uit.

Meer planten leren kennen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 prachtige (bijna) zwarte kamerplanten voor in je interieur
Sluiten