Match made in heaven: een zwart-wit betegelde vloer met palmbladeren

In een goed gestyled interieur gaat het allemaal om de juiste mix van materialen, kleur en contrast. Sommige combinaties werken beter dan andere en daar komen wij om het hoekje kijken.

Als je ons al een tijdje volgt, is het geen nieuws meer dan dat we bij Roomed lichtelijk geobsedeerd zijn door planten in ons interieur. Ik persoonlijk vind planten altijd het mooist uitkomen in een minimalistisch interieur met weinig felle kleuren en vooral veel zwart en wit. Juist omdat het groen van de planten dan éxtra opvalt.

Een goede manier om dit toe te passen in je interieur is door de combinatie van zwart-witte tegels met palmbladeren. Ter inspiratie zetten we de mooiste voorbeelden voor jullie op een rijtje. Enjoy!

Bron: TimeOut

luxe sfeer

Met een zwart-wit betegelde vloer geef je een luxe draai aan je interieur. Combineer dit vervolgens met een enorme palmboom en nog wat andere elementen zoals gouden accessoires of een meubel van velours, en je hebt in één klap een heerlijke luxe sfeer te pakken.

Bron: TDC

contrast

Het mooie aan de combinatie van zwart-witte tegels met palmbladeren of palmbonen, is het contrast dat ontstaat tussen de strakke lijnen van de tegels en de ronde sierlijke vorm van palmbladeren. Dat de tegels strakke lijnen vormen hoeft natuurlijk niet meteen te betekenen dat het vierkanten zijn. Ook rechthoeken en vierkanten in verschillende groottes vormen een mooi tegelpatroon.

Deze combinatie bij jou thuis!

Heel mooi allemaal, maar zo’n tegelvloer heeft natuurlijk niet iedereen en het is ook best een investering om er een aan te leggen. Gelukkig zijn er goedkopere en makkelijkere alternatieven! Een vinyl tegelvloer bijvoorbeeld. Oké, niet precies zo mooi als the real deal natuurlijk, maar ze geven wel een soortgelijk effect. Dit is bijvoorbeeld een simpele, maar mooie variant. Ga je liever voor een iets sprekender patroon? Dan is deze vinyl vloer een goede optie.

Of ga zoals in het voorbeeld hierboven voor een kleed met een zwart-wit patroon. Wij hebben alvast een lijstje gemaakt met zeven verschillende zwart-wit vloerkleden voor nog geen vijftig euro. Check ze hier!

Reageer op artikel:
Match made in heaven: een zwart-wit betegelde vloer met palmbladeren
Sluiten