Maud van Dijck
Maud van Dijck Slaapkamer 17 sep 2021

Niet zo gek op kleur? Deze 15 zwart-wit slaapkamers zijn ook prachtig

Er hoeft niet altijd kleur in je interieur. Met alleen zwart en wit kan je slaapkamer er ook mooi uitzien zonder dat het er saai uitziet. Met de combinatie van zwart en wit krijg je namelijk oude Hollywood-vibes en dat vinden we erg prettig – check it out in dit artikel.

Kijk voor je aan het schilderen gaat wat voor verhouding zwart-wit bij jouw kamer past. Houd rekening met de grootte van je kamer en hoeveel natuurlijk licht er in jouw kamer valt.

15 zwart-witte kamers waar je blij van wordt

1. Durf vol voor zwart te gaan

Laat je niet tegenhouden. Een gedurfd zwart interieur kan prachtig staan in je slaapkamer. Let er alleen op dat het overdag er niet te donker uit zal zien.

2. Goede verlichting

Naast de natuurlijke lichtinval is het ook belangrijk dat je lampen hebt die voor goede verlichting in je slaapkamer zorgen. Zeker als het gaat om de donkere slaapkamers.

3. Texturen

Om ervoor te zorgen dat je zwart-witte slaapkamer niet saai wordt genoemd, moet je zoveel mogelijk met texturen spelen. Texturen zorgen ervoor dat je slaapkamer er spannender uitziet en alsof er meer afspeelt. Leg een vloerkleed neer op de vloer of style een wollen deken op je bed. Je slaapkamer ziet er meteen vlotter uit.

4. Gebruik toffe zwart-witte patronen

Kies een mooi patroon voor jouw muren of voor op de vloer. Er zijn genoeg ideeën om uit te kiezen zelfs als je geen kleur wilt gebruiken op de muur van je slaapkamer.

5. Natuurlijke materialen

Met deze materialen roept je slaapkamer al snel rust op. Met natuurlijke materialen heeft je interieur een wat ruwere look en het kan zorgen voor een mooi contrast met zachtere elementen.

Laat je inspireren door dit appartement vol natuurlijke kleuren en materialen

6. Houten vloeren

Met een vloer van hout krijgt je slaapkamer een wat warmere uitstraling. Hout geeft een rustieke touch aan je interieur en is gemakkelijk te combineren net als zwart en wit. Deze drie gaan dan ook prima samen!

7. Een elegante klassieke slaapkamer

Je hoeft niet per se modern te gaan met zwart en wit. Een Victoriaanse slaapkamer kan ook prachtig zijn zonder dat je er kleur aan toevoegt. Heb je nog een badkamer bij je slaapkamer? Geef die dan ook een matchende vintage look.

8. Een zwart-witte accentmuur

Zo’n toffe muur in je slaapkamer wil je! De rest van de muren kan je mooi wit of zwart laten, want met één accentmuur als deze heeft je interieur niet veel meer nodig.

8 leuke ideeën voor een accentmuur waar je niet op uitgekeken raakt

9. Zwarte raamkozijnen

Op je witte muren wat pit te geven kan je voor zwarte raamkozijnen kiezen. Daarbij trekt het ook meteen de aandacht naar je ramen. Vooral als je mooie grote ramen hebt of ramen met een uniek design is dit een tof idee.

10. Ga voor gebroken wit bij je zwart

Gebroken wit is ook wit! Laat je dus niet beperken in je keuze van wit en verf je muur in een witte kleur die dichterbij crème ligt. Deze neutrale tint is ook net een tintje warmer en brengt sfeer met zich mee.

11. Stem je bedlinnen goed af

Heb je een simpele zwarte of witte muur? Breng dan wat printen en vormen in je interieur door middel van je bedlinnen. Zo krijg je toch een dynamischer design voor je slaapkamer waardoor het er meteen wat spannender uitziet.

12. Breng groen in je zwart-witte interieur

Zo breng je eigenlijk ook meteen wat kleur in je slaapkamer. Daarnaast zijn planten altijd een goede interieurkeuze. Het geeft een verfrissende uitstraling waar je zelf ook wat energie van kan krijgen.

13. Gouden accenten

Gebruik toch wat gouden accenten als je je slaapkamer er echt luxe uit wilt laten zien. Met wat goud geef je net die verfijnde touch aan je interieur. Denk aan gouden schilderijlijsten of metallic lampen voor naast je bed.

14. Zorg voor een zachte look

Een interieur zonder kleur kan makkelijker een wat killere kijk hebben. Een manier om dit te voorkomen is door voor accessoires te kiezen die een zachte kijk hebben zoals een wollige deken. Verkies ronde items over rechthoekige en ga niet voor een onafgewerkte look.

15. Een zwart bedframe

Ook nog leuk om een zwart accent in een voornamelijk witte kamer te stoppen is door middel van het bed frame. Zo kan je helemaal stijlvol slapen in je zwart-witte interieur.

We zijn overtuigd: een gallery wall in zwart-wit is ontzettend stijlvol

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MyDomaine

Reageer op artikel:
Niet zo gek op kleur? Deze 15 zwart-wit slaapkamers zijn ook prachtig
Sluiten