Zo leuk: deze gedeelde zwart-wit kinderkamer zit vol DIY’s

Wanneer je kinderen een slaapkamer delen is het vaak net wat lastiger om de ruimte goed in te delen. Deze kinderkamer is wat ons betreft hét voorbeeld van hoe je het goed doet. Door een zwart-wit kinderkamer te maken is de kamer voor zowel jongens als meisjes perfect. En het leukste is dat je deze kamer super makkelijk kunt creëren met een klein budget. De kinderkamer zit namelijk vol DIY’s!

Door de kamer zwart-wit te maken wilde de designer Ginger Curtis van Urbanology Designs rust creëren voor haar kinderen. Mooie houten speelgoed, wolken kussens en veel andere items maken de kamer interessant zonder felle kleuren te gebruiken.

roomed-kinderkamer-2

Het eerste en meest gave doe-het-zelf-project van deze kamer is het bed. De designer maakte het bed samen met haar man. De bedoeling was om het bed te laten “zweven” omdat de rest van de kamer ook erg luchtig aanvoelt. Door onder het bed op wieltjes te plaatsen, kun je het makkelijk verschuiven tijdens het schoonmaken, maar ook weer vastzetten wanneer de kinderen gaan slapen. Waarom de bedden niet helemaal onder elkaar staan leggen we je later uit.

zwart-wit

De vlaggetjes die aan het plafond hangen zijn ook zelfgemaakt. Door uit een oud doek driehoeken te knippen en deze vervolgens vast te maken aan een lang touw ontstaat deze slinger. Super makkelijk en een leuk resultaat!

Benieuwd waar de triangels op de muur vandaan komen? Dit zijn stickers van Urban Walls en zijn heel gemakkelijk aan te brengen. Door twee banen op de muur aan te brengen creëer je twee aparte “ruimtes” voor allebei de kinderen.

roomed-kinderkamer-3

Op bed vinden we onwijs leuke wolkenkussentjes. In de winkels betaal je vaak een fortuin voor zo’n kussentje, maar deze kun je ook erg gemakkelijk zelf maken door deze DIY te volgen. Maak er een paar in verschillende grootte voor een speels effect.

roomed-kinderkamer-4
roomed-kinderkamer-5

Door de bedden niet precies onder elkaar te zetten, ontstaat ruimte voor een leeshoekje. Met een leeslampje en twee plankjes aan de muur kunnen de kinderen hun lievelingsboeken snel pakken. Andere boeken en speelgoed kun je gemakkelijk in de stoffen mand opbergen.

roomed-kinderkamer-8

Dit hobbelpaard is er niet zomaar een. Zijn naam is: Robot Monkey Rocking Horse en is een stoere design variant van het gewone hobbelpaard. Ginger Curtis tipte ons de website waar ze hem vandaan heeft. Hier kun je ook je eigen one-of-a-kind hobbelpaard laten ontwerpen.

roomed-kinderkamer-6
roomed-kinderkamer-7

Ook over de accessoires op de planken is goed nagedacht. Door hier ook zwart-wit en hout te gebruiken past het perfect bij de zwart-wit kinderkamer en wordt het één geheel.

Nog zo’n fantastisch leuke kinderkamer (twee zelfs!) vind je hier:

Funda finds: dit woonhuis in Rotterdam heeft twee prachtige kinderkamers én een kickass glijbaan

urbanologydesigns.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo leuk: deze gedeelde zwart-wit kinderkamer zit vol DIY’s
Sluiten