Tessa Ham
Tessa Ham Binnenkijken 4 jul 2019

Dit stijlvolle zwart-witte huis bewijst dat je geen kleur nodig hebt om warmte te creëeren

Ben jij zo iemand die krampachtig kleur aan je interieur probeert toe te voegen, omdat je anders bang bent dat je huis saai of kil wordt? Lees dan snel verder. Dit huis is vrijwel helemaal zwart-wit en daardoor onwijs stijlvol en minimalistisch. Toch weet het altijd een warm en huiselijk gevoel te creëeren.

Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen? Daar zijn een paar trucjes voor. Kijk je ogen uit bij dit prachtige huis en leer!

zwart-wit interieur met warmte

Warmte in een zwart-wit huis

Een zwart-wit huis is prachtig, maar kan al snel kil overkomen. Daar is niets van waar bij dit huis, waar je ondanks het zwart-witte kleurenschema toch een warm gevoel krijgt.

Het vloerkleed is hier mede verantwoordelijk voor, en is daardoor een echte smaakmaker in dit prachtige appartement. Het is echt een vloerkleed waar je met je blote tenen doorheen wil woelen. Huiselijker kan niet!

De eigenaren passen nog een paar trucjes toe om het zwart-witte huis toch warm aan te laten voelen. Zo gebruiken ze voor de inrichting bijna alleen natuurlijke materialen. Deze hebben van zichzelf al een warme kleur. Check bijvoorbeeld de geweldige rotan kast aan de muur. Door dit soort materialen aan je interieur toe te voegen, breng je warmte aan zonder écht kleur te gebruiken.

Lees ook: Zó voeg je warmte toe aan een zwart-wit interieur

Zwart-witte minimalistische eethoek

Wat een prachtig eetgedeelte heeft deze woonkamer. Deze hoek is nog een stukje minimalistischer, maar wie oplet, ziet dat ook hier weer voor natuurlijke materialen zijn gekozen: de houten tafel en eetkamerstoelen bijvoorbeeld.

Enne, mogen we een applausje voor de hangende lamp? Die past niet alleen perfect bij deze elegante eethoek. Het is ook nog eens zo’n klassieke lamp, waar je over jaren nog steeds verliefd op bent.

De open keuken is toch een beetje afgesloten van het woongedeelte, door het aanrechtblad iets langer door te laten lopen. Ook de verandering in vloer zorgt er echt voor dat de keuken een apart gedeelte van deze ruimte wordt.

Eigenlijk is deze witte keuken erg basic, maar ziet het er door het vele wit in de rest van het huis toch stijlvol uit. De eigenaren hebben gekozen voor kleine extra’s – de metrotegels en de gouden kraan bijvoorbeeld – waardoor het toch een unieke keuken wordt.

Ronde spiegel boven het bed

De slaapkamer past perfect bij de rest van het huis en zorgt daardoor voor hetzelfde rustgevende gevoel. Ronde spiegels zien we steeds vaker in het interieur, maar we zagen ze nog niet vaak in de slaapkamer. Maar wat werkt het goed! Een spiegel geeft altijd een tof effect en zo boven het bed is het weer eens wat anders dan een schilderij of poster. Door ‘m ook nog eens een zwarte rand te geven, past ‘ie fantastisch in het geheel.

Stoere gang

Wat een toffe gang! Waar de eigenaren er bij de rest van het huis voor hebben gezorgd dat er ondanks het zwart-wit altijd een warme sfeer is, hebben ze dat losgelaten bij de gang. De betonnen vloer in combinatie met de lockerkast staan onwijs stoer. Toch is er geen twijfel over mogelijk dat het huis één geheel is. Ook hier is voor zwart (of donker grijs) en wit gekozen in combinatie met hout.

Wij zijn fan van dak terrassen, maar ja, wie is dat nou niet? Dit dakterras geeft niet alleen een geweldig uitzicht over de stad, het biedt ook nog eens zeeën van ruimte. Je kunt er heerlijk tafelen, maar ook onderuit gezakt een tijdschrift lezen. Wat wil een mens nog meer van een buitenruimte?

Na dit huis twijfel je er geen moment meer aan: de combinatie zwart en wit is een klassieke combinatie met een reden. Als je het goed doet, tilt een zwart-wit kleurenschema jouw interieur echt naar een nieuw level.

Meer mooie zwart-witte binnenkijkers

  • Scandinavisch design op z’n best: een heerlijk zwart-wit interieur
  • Het lijkt net alsof de beelden van dit Zweedse huis in zwart-wit zijn geschoten
  • Een zwart-wit interieur in dit knusse zolderappartement

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Stadshem

Reageer op artikel:
Dit stijlvolle zwart-witte huis bewijst dat je geen kleur nodig hebt om warmte te creëeren
Sluiten