Iris Wijnands
Iris Wijnands Binnenkijken 24 sep 2019

Dit spierwitte appartement met zwarte meubels laat zien hoe mooi een interieur met veel contrast is

Een appartement met witte muren, een lichte vloer en een basis van witte meubelen klinkt heel kleurloos en simpel. Wanneer je zwart in huis toevoegt door middel van imposante eye-catchers, zal het wit echter gaan stralen en krijgt het huis een uitstraling die luxe schreeuwt.

Dit Zweedse appartement met Scandinavische basis heeft een bijzondere twist. De eigenaar heeft ervoor gezorgd dat je ogen direct naar de grote eye-catchers gaan. Zwart in huis hoeft helemaal niet donker te zijn, in deze inrichting is het nog heerlijk wit en licht.

Keuken zwart in huis
Bron: Bolaget

Zwart in huis op een blank canvas

Wij vinden de keuken misschien nog wel de allermooiste ruimte van dit appartement. Het is alsof we naar een zwart-wit kunstwerk kijken dat op een blank canvas is gemaakt.

De muren en de keuken van dit appartement zijn zo wit en de vloer is zo licht, dat zelfs vier zwarte stoelen het huis niet donker of somber maken.

Gaaf detail: de foto boven de koelkast, de keukenaccessoires en ook de plantenpotten passen bij al het zwart in huis. Het kleurenpalet wordt strak aangehouden. En heb je die gave lamp boven de eettafel al gespot?

Zelfs het Franse balkon voegt toe aan het zwart in huis

Hoe mooi is het Franse balkon in de keuken? Wij zien onszelf al dineren aan de mooie eettafel met de grote deuren opengeslagen. Wat een grappig detail is, is dat zelfs de deuren en de balustrade passen bij de kleuren twee belangrijkste kleuren van het appartement: zwart en wit.

Ook zien we dat groen, in de vorm van planten, een belangrijke sfeermaker zijn in dit appartement. Maar dat planten in je huis mooi én gezond zijn, dat wisten we natuurlijk al lang.

Zwart in huis met zwarte bank
Bron: Bolaget

Go for it: een zwarte bank

Een echte waaghals kiest niet voor een lichte bank. Er zijn al zoveel grijze banken, dat het tijd is voor iets gedurfds. Deze zwarte leren bank is edgy, donker en zet de toon in dit interieur.

Er is bewust gekozen voor het gebruik van lichte dekens en kussens om de bank wat meer uitnodigend en zachter te laten lijken. Zwart in huis kan wat harder en kil ogen. Gelukkig hebben we daar absoluut geen last van op dit knusse plekje.

Het zwarte kleed is minstens zo gewaagd. Het is een groot zwart oppervlak, en daarom misschien een beetje spannend om in huis te halen. Maar het contrast met de witte muur is heel sterk en daardoor prachtig.

minimalistische slaapkamer

Zwart in huis: in de slaapkamer blijft zwart gewaagd

Er zijn vast ontzettend mooie slaapkamers met veel zwart, maar het is nu eenmaal zo dat de meeste mensen liever in een lichte slaapkamer slapen. Waarschijnlijk heeft de eigenaar van dit huis daarom gekozen voor een donkergrijs bed met zwarte dekens en kussens, in plaats van een zwart bed. Toch de donkere touch, maar niet all-the-way.

Dit bed ziet er heerlijk uitnodigend uit en ondanks dat er een moderne draai is gegeven aan de slaapkamer, doet dit niet af aan de warmte die de kamer uitstraalt.

Wij vinden overigens de houten takken en de combinatie van de kleuren op bed zeer geslaagd.

badkamer zwart in huis
Bron: Bolaget

Wij willen die witte tegels met zo’n zwart kastje

Voor het geval je het je afvroeg: ja, zelfs de badkamer past in het zwart-wit thema. Ook hier zijn zwarte meubels opgevrolijkt met groene plantjes. Mogen we ook even juichen om deze muur? Deze muur met metrotegels is niet alleen lekker fris, het wit zorgt er ook voor dat de zwarte accenten in de badkamer naar voren springen. Wauw! Zwart in huis hoeft helemaal niet somber te zijn.

Meer mooie huizen met zwarte accenten bekijken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit spierwitte appartement met zwarte meubels laat zien hoe mooi een interieur met veel contrast is
Sluiten