Dit zwarte huis in Canada ligt verscholen in het bos

Het is helemaal geen gek idee om de drukke stad af en toe even te ontvluchten. Dat vonden de bewoners van dit huis in Canada ook. Zij vroegen daarom aan Jean Verville om een huis te ontwerpen waar ze helemaal tot rust kunnen komen. Met een groot meer voor de deur, overal bos om zich heen en een strak interieur moet dat wel goed komen. En als kers op de taart gaf de architect het huis een diepzwarte look mee, waardoor het nauwelijks opvalt in de natuurlijke omgeving.

Niet alleen past het zwarte exterieur goed bij al het omringende groen, maar het ziet er ook stunning uit, zoals ook deze shelter in Zweden bewijst.

Het is geen gemakkelijke opgave om een huis middenin de natuur te bouwen zonder de omgeving aan te tasten. Maar de architect is er ondanks (of moeten we zeggen: dankzij) de minimalistische zwarte look in geslaagd het huis onderdeel van het bos te maken. We zien trouwens wel vaker dat juist een donker exterieur perfect in zo’n bosrijke omgeving blijkt te passen!

Hoewel de bosrijke omgeving genoeg bescherming tegen de zon geeft, is het best fijn om een groot overdekt terras te hebben. De architect heeft hier echt zijn best gedaan om het terras in het huis te integreren. Een goede zet, want dit komt de strakke look van het huis zeker ten goede en zo kun je ook bij slecht weer gewoon in de buitenlucht zijn.

Schuif de deuren van de woonkamer open en je hebt het gevoel buiten te zitten. Ideaal, want met lekker weer geniet je hier optimaal van! Om de ruimtelijkheid van de woonkamer extra te benadrukken zijn er nauwelijks wanden gebruikt. Gaaf detail is de dieprode hal, die voor een vrolijk accent in het minimalistische interieur zorgt!

Wow, het strakke grid in de badkamer past perfect bij de minimalistische uitstraling van dit huis in Canada! De badkamer heeft door de overdaad aan hout een heel natuurlijke look en dat gevoel wordt nog eens versterkt door het prachtige uitzicht op het bos. Voor een stevig contrast heeft de architect zwarte hardware toegevoegd, waardoor de badkamer een stoere look krijgt.

www.contemporist.com