Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Woonkamer 16 sep 2021

Liefhebber van zwart? Met deze kleuren combineer je zwart het beste

Zwart is een van de meest neutrale tinten om in huis te gebruiken – in principe kan je zwart naast elke kleur in huis zetten. Toch hebben we op de Roomed-redactie voorkeur voor bepaalde kleurencombinaties met zwart, en die vertellen we je graag in dit artikel.

Zwart = niet altijd helemaal zwart

Het is goed om te weten dat zwarte verf niet 100% zwart hoeft te zijn. Je zult vaak zien dat er een vleugje rood, groen of bijvoorbeeld blauw doorheen gemixt is, om de kleur wat meer diepte te geven.

Combineer je jouw zwarte muur met koele tinten, kies dan ook voor zwarte verf met een vleugje blauw. Zo behoud je die koele tonen door het hele kleurenpalet van je interieur. Twijfel je voor welke verf je moet gaan, laat je dan goed adviseren bij de verfspeciaalzaak of bouwmarkt.

Zwart en (donker)bruin

Wil je voor een chique uitstraling gaan, dan combineer je zwart met donkerbruin. Deze combinatie is stoer, voelt duur aan en is ook gemakkelijk te realiseren omdat (donker)bruin vaak al terug te vinden is in verschillende houtsoorten.

Zoals je op de foto hierboven kunt zien, kan je houtsoorten best met elkaar combineren. De verschillende tinten tussen de lichte vloer en het donkere dressoir vloeken niet, maar versterken elkaar juist. Wees dus niet bang om houtsoorten met elkaar te matchen.

Go green: 5 stylingtips om nét wat origineler je planten neer te zetten

Zwart met groene planten

Op de Roomed-redactie zeggen we altijd ja tegen kamerplanten. Een zwarte muur met een paar mooie groene planten zijn daar geen uitzondering op. We vinden het effect wat een zwarte muur kan geven tegenover lichtgroene planten fantastisch, omdat je de felle kleur van de bladeren zo goed in de spotlight zet.

Roze

Een roze muur met zwarte accenten zien we vaak, maar een zwarte muur met roze accenten blijft nog een beetje uit de schijnwerpers. Zonde, vinden we. Zwart en roze is namelijk een goede combinatie tussen stoer en lief, wat ontzettend goed uit de voeten komt in bijvoorbeeld een industrieel interieur.

Wil je jouw interieur er echt uit laten springen, ga dan voor een zwarte muur met een roze velvet bank. Of kies een oudroze dekbedovertrek, zoals je op de foto hierboven ziet. Juist dat zachtere roze wordt extra opvallend met een donkere achtergrond.

Pretty in pink: zó kan je een roze muur stylen in huis

Zwart en navy blauw

Niet bang uitgevallen? Dan is de donkere combinatie van zwart en navy vast iets voor jou. Navy blauw is van zichzelf al donker, en in combinatie met zwart zal je zien dat je interieur er nog donkerder van wordt.

Tegelijkertijd passen de kleuren goed bij elkaar, en zorgen ze voor een mysterieuze uitstraling in jouw interieur. Mooi in de keuken, zoals je hierboven ziet.

Zwart en groen

Een donkere wand staat niet alleen prachtig in combinatie met groene planten, maar natuurlijk ook met andere groene meubelstukken. De velvet stoelen in de afbeelding hierboven zijn daar een uitstekend voorbeeld van.

Back to black – 5 tips waardoor een zwarte muur in huis wél werkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Liefhebber van zwart? Met deze kleuren combineer je zwart het beste
Sluiten