Renée Leeuw
Renée Leeuw Design 29 okt 2014

Zuid-Afrika is booming en blooming in Amsterdam

Wie design zegt, denkt misschien niet direct aan Zuid-Afrika, maar de laatste jaren heeft zich een behoorlijk creatieve scene ontwikkeld in dit land en worden Zuid-Afrikaanse ontwerpen ook over de grens steeds populairder. Wist je dat Kaapstad zelfs is uitgeroepen tot World Design Capital 2014?

In het kader van het World Design Capital Project opende gisteren de pop-up shop The South is Blooming haar deuren aan de Haarlemmerdijk in Amsterdam en de redactie van Roomed was daar natuurlijk als eerste bij om een glimp op te vangen van de mooie handgemaakte Zuid-Afrikaanse ontwerpen.

Uit enthousiasme voor de cultuur van haar geboorteland en de ontwikkelingen op het gebied van design begon Marian Counihan in 2010 haar blog, The South is Blooming. Inmiddels heeft het blog zich ontwikkeld tot webshop voor Afrikaanse producten en is er sinds een paar jaar ook een winkel in Groningen. Met de pop-up shop in Amsterdam wil Marian meer bekendheid genereren voor Zuid-Afrikaans design en laten zien hoe het land zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld op dit gebied.

Bij Zuid-Afrika denk je aan kleur, veel kleur. En hoewel het de meeste producten in de winkel aan kleur zeker niet ontbreekt, zien we ook veel designs, die niet zo gauw verraden dat ze een Zuid-Afrikaans tintje hebben, zoals de manden van diverse kleine ‘weaving’-projecten en de sieraden van Skermunkil.

Gezellige cactussen van PROJEKT haakwerk en kleurrijke dieren van kraaltjes fleuren de winkel op.

Het merk Skinny laMinx maakt ontzettend leuke producten van mooie stoffen met grafische prints. In de collectie kussens, tafellinnen en stoffen mandjes herkennen we subtiel Zuid-Afrikaanse invloeden, maar de producten hebben eigenlijk een heel universele look.

Tijdens de opening worden we verwend met heerlijke Zuid-Afrikaanse hapjes uit een kookboek dat uiteraard verkrijgbaar is in de pop-up shop.

The South is Blooming is tot en met aanstaande zondag 2 november in Amsterdam dus als je in de buurt bent, neem dan zeker even een kijkje.

Adres
Haarlemmerdijk 41
Amsterdam

Reageer op artikel:
Zuid-Afrika is booming en blooming in Amsterdam
Sluiten