Ieks: zóveel beestjes leven er in jouw huis

Ben je bang voor kleine beestjes met héél veel kriebelige pootjes? Klik dan maar weg. Want volgens onderzoek lopen er maar liefst honderd soorten spinnen, luizen, muggen en kevers door jouw woning. Ja, blijk je toch meer huisdieren te hebben dan gedacht.. En voordat je nu spontaan de poetsdoek wil pakken: het maakt niet uit hoe schoon je huis is, want het aantal insecten hangt eerder van andere factoren af.

Het onderzoek dat een paar maanden geleden verscheen in Scientific Reports is me destijds volledig ontgaan. Waarschijnlijk omdat ik dit helemaal niet wilde weten.

perzisch tapijt
Elizabeth Roberts

Boosdoener: tapijt

De onderzoekers vonden deze bonte verzameling aan insecten voornamelijk in huizen op de begane grond met veel deuren en ramen. Daarnaast blijkt het tapijt een van de grootste boosdoeners: in huizen met vloerkleden zijn meer insecten dan in woningen met een laminaatvloer.

En dacht je dat de meeste mieren en kakkerlakken in de keuken zitten? Think again: ook in de slaapkamer ben je niet veilig. Hier zit namelijk geen verschil in..

Lobster and swan

Tip: neem een kat

Wist je dat een kat niet alleen muizen vangt, maar ook insecten? In een huis waar een kat leeft worden dan ook minder insecten aangetroffen dan eentje waar een hond de baas is.

Of: ga voor een vleesetende plant
No worries, je vingers zijn veilig hoor! Maar die vervelende vliegjes daarentegen.. Lees hier alles over de vleesetende plant in huis.

Goed voor je weerstand

Het klinkt natuurlijk vies, al die beestjes en micro-organismen. Máár ze hebben wel degelijk een functie: het voedt de weerstand van de mens namelijk, waardoor je beter bestand bent tegen bepaalde ziektes.

Last van ongedierte in huis?

Op deze manier kun je muizen op een diervriendelijke manier verjagen.

Nu.nl

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Ieks: zóveel beestjes leven er in jouw huis
Sluiten