Renée Leeuw
Renée Leeuw Design 29 feb 2016

Zou jij een vorkje durven te prikken in dit restaurant met glazen vloer?

Wauw, dit restaurant is absoluut gemaakt voor avonturiers zonder hoogtevrees. Biré Bitori moet een luxe cocktailbar en restaurant met glazen vloer (!) worden op de rand van de Copper Canyon in Noord-West Mexico. Het gaat om een ontwerp van TALL arquitectos. Zij willen er met dit ontwerp voor zorgen dat gasten van de bar zoveel mogelijk meekrijgen van het landschap. Vandaar het best wel spannende overhangende design én de glazen vloer.

Het design bestaat uit twee delen: de eerste verdieping is een restaurant met glazen vloer en grote ramen vanwaar gasten uitzicht hebben op de Canyon; de tweede verdieping is een dakterras/bar, dat als een balustrade gemaakt is bovenop het restaurant. Ook vanuit daar kun je recht naar beneden kijken, door de glazen vloer naar de diepte van de Canyon (zo’n 1800 meter!).

Vanuit het restaurant heb je tevens zicht op de prachtige Basaseachic Falls. Echte thrill seekers kunnen het restaurant natuurlijk bereiken door de berg te beklimmen.

Bekijk ook: wonen op een klif

Bekijk ook: bijzondere dorpen gebouwd op de rand van een rots

Voorlopig is het nog een design en moeten we nog zien of het restaurant er daadwerkelijk komt. Zou jij hier een hapje durven te eten?

architizer.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Zou jij een vorkje durven te prikken in dit restaurant met glazen vloer?
Sluiten