Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 5 jul 2020

Prachtig boeket zonnebloemen in huis gehaald? Zo houd je ze lang mooi

Zonnebloemen zijn prachtige kleurrijke bloemen die je vooral in de zomermaanden veel terugvindt in boeketten. Logisch, want ze hebben ook een zomerse uitstraling. Heb jij een boeket zonnebloemen in huis gehaald, maar gaan ze na een paar dagen hangen? Dit zijn handige tips om ze langer mooi te houden.

Je wilt namelijk zo lang mogelijk genieten van dit zomerse boeket zonnebloemen.

Boeket zonnebloemen mooi houden

Laagje water

Het is aller eerst belangrijk, bij eigenlijk alle snijbloemen, om de stelen schuin af te snijden met een scherp mes. Zo zorg je ervoor dat de bloem het water en voedingsstoffen beter opneemt.

Vervolgens het belangrijk voor de zonnebloemen dat je ze niet te diep in het water zet. Anders kan de steel gaan schimmelen en dat wil je niet.

Verder is het een goed idee om regelmatig de zonnebloemen vers water te geven en af en toe wat extra voeding. Zonnebloemen zijn grote drinkers dus let erop dat ze nooit zonder water komen te zitten.

Gaat jouw boeket zonnebloemen een beetje hangen? Giet dan een scheut heet water bij het boeket in de vaas en je zult zien dat de bloemen weer opfleuren.

> Lees ook: Shopping: hier vind je de leukste bloemenvazen voor het perfecte zomerboeket

Geen bladeren in water

Zorg ervoor dat er geen bladeren van de zonnebloemen in het water van de vaas zitten, alleen de stelen. Hierop kunnen vervelende bacteriën zich makkelijk vermeerderen, hierdoor kunnen de stelen gaan rotten en blijven die prachtige bloemen veel minder lang mooi. Verwijder dus als nodig bladeren die in het water staan.

Plekje in huis

Zonnebloemen zijn fleurige bloemen die dol zijn op de zon, dus geef ze een mooi plekje in jouw interieur. Deze bloemen staan prachtig als middelpunt op de eettafel, als statement in een grote vaas in de woonkamer of in een boeket met andere zomerse bloemen.

Meer weten over bloemen in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

FleuropSeasonsBloemMarie

Reageer op artikel:
Prachtig boeket zonnebloemen in huis gehaald? Zo houd je ze lang mooi
Sluiten