Tip van een bloemist: zo blijft jouw bos zonnebloemen veel langer staan

Het is zonnebloementijd en wij genieten daar enorm van. Het liefst koop ik elke week een verse bos zonnebloemen voor op de eettafel. Laatst was ik bij de bloemist en kreeg ik dé tip waarmee een boeket vol zonnebloemen nog langer mooi blijft.

We schreven al eerder een artikel over het mooi houden van een bos zonnebloemen, maar deze tip van een bloemist wilden we je niet onthouden.

Zo houd je zonnebloemen langer mooi

We houden van een prachtig boeket met zonnebloemen. Zonnebloemen zijn vrolijk en kunnen de sfeer in huis dan ook enorm beïnvloeden. Maar is het je wel eens opgevallen dat het water van de zonnebloemen extreem snel vies en troebel wordt?

Dat komt doordat de steel van de zonnebloem harig is. Door de vele haartjes wordt het water sneller viezig. Bacteriën kunnen zich daardoor snel vermenigvuldigen en dat komt de levensduur van die prachtige bos niet ten goede.

Toen ik laatst een bos zonnebloemen bij de bloemist kocht, kreeg ik daarom een gratis tip mee: doe eens een klein scheutje chloor in het water. Chloor doodt de bacteriën en zorgt ervoor dat het water langer helder blijft.

Niet te veel

Let wel op: overdrijf niet en zorg ervoor dat het echt slechts een paar druppels zijn. Als je te veel chloor in het water doet, dan kan het ook nadelig gaan werken omdat je de stengels als het ware een beetje vergiftigt. Houd het dus echt bij een paar druppels, en je zult zien dat het water vele malen langer mooi helder blijft.

Heb je geen chloor in huis, en wil je wel dat de zonnebloemen zo lang mogelijk blijven staan? Dan zal je er toch aan moeten geloven, en het water dagelijks verversen. Anders krijgen die eerdergenoemde bacteriën vrij spel, en dat wil je ten alle tijden voorkomen.

Tof Рd̩ze bloementrend gaan we aankomende zomer vaak zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tip van een bloemist: zo blijft jouw bos zonnebloemen veel langer staan
Sluiten