Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Wooninspiratie 9 aug 2018

Dit zijn dé must-have zomerplanten van dit moment (en zo verzorg je ze)

Een paar jaar geleden waren het vetplanten, daarna waren het gigantische monstera’s (van beide zijn we overigens nog steeds fan). Maar deze zomer staan deze toffe zomerplanten in de schijnwerpers. Heb jij ze al in huis?

Tropische patroonbladeren zijn de absolute must-grow voor de zomer! De verschillende patronen, levendige kleuren en de unieke vormen maken dit de zomerplanten van het jaar. Lieve plantenouders opgelet, want deze zeven zomerplanten wil je echt hebben.

Ratelslang Calathea

Geen paniek! De plant bijt niet. Het biologisch ritme van de Ratelslang Calathea (Calathea lancifolia) zorgt ervoor dat de bladeren verhogen en verlagen. De plant is niet dol op bakken in de zon. Plaats het plantje daarom op een plekje waar het indirect een paar zonnestralen kan opvangen.

De Ratelslang heeft ongeveer elke 1 tot 2 weken water nodig. Zodra de potmix half droog tot droog is, is het tijd voor een slokje. Op warme dagen mag de plant zelfs wat vaker water, en dan met name op dagen dat de plant meer zonlicht krijgt dan normaal.

Goudstof zomerplanten

Croton Goudstofje 

De Croton Goustofje (Codiaeum variegatum) is versierd met felgele en felgroene, gevlekte bladeren. Normaal zijn gele bladeren en slecht teken, maar dat is hier niet het geval. Goudlokje kan een goede zonnestraal op zijn tijd wel waarderen.  De vensterbank is daarom een goed plekje voor de plant. Zodra de potgrond opgedroogd is, mag de weer plant water. Dat is ongeveer tussen de 1 en 2 weken.

Calathea Krijtstreep

Donkergroene bladeren met lichtroze penseelstreken aan de bovenkant en een diepe bordeauxrode kleur aan de onderkant. Dit pareltje groeit oorspronkelijk in Colombia en Venezuela. De Calathea krijtstreep (Calathea ornata) heeft dezelfde verzorging nodig als de Croton Goustofje (zie hierboven).

Calathea Fusie Wit

Een kleurrijk plaatje, dat is de beste omschrijving voor de Calathea Fusie. De plant bestaat uit een mix van lichtgroene en donkergroene bladeren met witte vlekken. En aan de onderkant zijn de bladeren licht paars van kleur. En ook deze plant heeft dezelfde verzorging nodig als de Calathea krijtstreep en de Croton Goustofje. 

Alocasia Polly

De Alocasia Polly heeft opvallende donkergroene bladeren met helderwitte plantenaderen. De oorsprong van de plan is niet bekend, maar het gerucht is dat ze in een privécollectie zijn gefokt. Polly houdt net zoals de andere tropische planten niet van direct zonlicht. Ook heeft Polly ongeveer elke 1 tot 2 weken water nodig.

Calathea zomerplanten

Medaille Calathea

Dit plantje met schitterende licht en donkergroene bladeren komt uit het tropische Brazilië. De onderkant van het blad heeft een paarse kleur. Deze winnaar staat liever niet in de spotlight. Indirect zonlicht is meer dan voldoende. En ook de Medaille Calathea (Calathea roseopicta) geef je elke 1 tot 2 weken water. 

Marmeren Pothos

De Marmeren Pothos (Epipremnum aureum) heeft weinig licht en zonnestralen nodig en is daarom perfect voor op de boekenplank. Ook is de klimplant met bonte bladeren perfecte voor een hangende plantenbak. Qua verzorging heeft de plant dezelfde behoeftes als Croton Goustofje.

Deze planten zijn óók heel leuk in huis:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn dé must-have zomerplanten van dit moment (en zo verzorg je ze)
Sluiten