Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 15 jul 2018

Zo organiseer je toch een leuk zomerfeest als je geen (grote) achtertuin hebt

Het allerliefste hebben we natuurlijk een ruime, groene tuin. Helemaal in de zomermaanden delen we deze het liefste met al onze vrienden en familie. Maar hoe doe je dat als je helemaal geen tuin hebt? Op deze 7 manieren kan je toch een zomerfeestje geven zonder een échte tuin te hebben.

Gelukkig kan je héél goed de zomer feestelijk vieren zonder zelf een tuin te hebben. Benieuwd hoe je dat doet? Roomed legt uit hoe je met een beetje planning en creativiteit een heel eind komt!

Organiseer een picknick in het park

Er gaat niets boven een picknick in het park, en die zijn gelukkig openbaar. Check wel altijd even of je mag barbecuen in het betreffende park, want in sommige parken is dat verboden. De benodigdheden: een paar kleden, kussens, voor de gezelligheid een bluetooth en natuurlijk een koelbox met lekker eten en drinken!

picknick
Taocase
picknick
Pinimg

Een buitenfeestje-thema, maar dan binnen

Als je geen feestje buiten kan geven, waarom dan geen feestje met een ‘outdoor’ thema binnen organiseren? Denk aan zomerse thema’s als het strand of de jungle (laat de ligbedden, opblaaspalmbomen en flamingo’s maar komen). Hawaiiaanse T-shirts, muziek én cocktails en je hebt de summer vibe zo te pakken.

jungle thema feestje
Beijoevents

Ga toch naar buiten

Je hebt dan misschien geen eigen achtertuin, maar misschien wel een gedeelde binnentuin of voortuin! Wellicht is het slim om er geen overdreven groot feest van te maken, maar het kan zeker gezellig zijn. Zelfs als je de buren een uitnodiging stuurt, ja. Neem wat leuke glazen potjes mee voor de zomerse cocktails, voeg een kleine paraplu toe en drink je cocktail op op een zomerse kleed. Et voila!

Dit vind je vast ook interessant: 8 tips voor het organiseren van een huisfeestje

Reserveer een tafel buiten

Een etentje met vrienden of familie is ook een feest. Nodig iedereen uit om samen te eten. Bij gebrek aan een tuin tijdens de zomerse avonden, reserveer je gewoon een tafel op het terras bij een restaurant. Vanwege de drukte bij de meeste restaurants (vooral op het terras tijdens de zomer) is een reservering voor grote groepen een aanrader. Ook fijn: na afloop heb je geen last van de afwas. En je hoeft ook niet op te ruimen.

terras
World of Travel

Vraag een vriend(in) met een tuin

Grote kans dat iemand in jouw dichtbije omgeving – een vriend(in) of familielid – wél een tuin heeft. Sta je te springen om een feestje te geven of je verjaardag te vieren? Als je het lief vraagt, met goede voorbereidingen komt en hulptroepen voor het opruimen hebt klaarstaan, dan mag je vast een gezellig etentje en/of feest in de achtertuin van de ander organiseren!

Meer lezen over (tuin)feestjes organiseren in je huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo organiseer je toch een leuk zomerfeest als je geen (grote) achtertuin hebt
Sluiten