4 leuke buitenprojecten die je deze zomer nog op kunt pakken

Het lijkt erop dat we de ergste hitte achter de rug hebben – maar dat betekent niet dat we binnen hoeven te gaan zitten. Sterker nog, het wordt de komende dagen nog heerlijk weer met af en toe een bui (maar dat is alleen maar goed voor de tuin). Tijd om deze zomer nog wat leuke buitenprojecten op te pakken.

4 dingen die je deze zomer nog in de tuin kunt doen

1. Bloemen (voor)zaaien

Er gaat niets boven een mooie bos bloemen uit je eigen tuin. Om volgend jaar voorzien te zijn van een fleurige tuin, kan je nu alvast de eerste stappen nemen. Denk aan het kopen van bloembollen, het voorzaaien van zaadjes en het maken van kistjes om daar de bloemen in te laten groeien.

Als je meer wilt leren over het voorzaaien van bloemen, dan verwijzen we je graag door naar dit artikel: Bloemen uit eigen tuin! Alles wat je wilt weten over voorzaaien. Aan de hand van het boek Pluktuin leggen we precies uit wat voorzaaien is, en hoe je het het beste aanpakt.

2. Tuintegels schoonmaken

Vaak maken we massaal de tuintegels schoon zodra de lentezon weer van zich laat zien. Maar wie zegt dat je ze aan het eind van de zomer ook niet even een opfrisbeurt mag geven? We geven je een lesje tuintegels schoonmaken in dit artikel: Dit is de beste manier om tuintegels schoon te maken.

3. Insectenhotel

We zien ze steeds vaker voorbij komen: een insectenhotel om een schuilplaats te bieden voor verschillende soorten insecten. Je kunt er een kant en klaar kopen, maar je kunt er ook een DIY van maken. Ook heel leuk om met kinderen te doen, en dan samen te kijken naar alle beestjes die er op af komen.

4. Bloemen drogen

Zomerbloemen bloeien op dit moment op hun mooist – voor jou dé tijd om ze te drogen. Bloemen drogen is een fijne manier om de zomer nog net iets langer in huis te houden. En wat blijkt: zelf bloemen drogen is helemaal niet zo moeilijk.

Lees ook: Aan de slag met droogbloemen – maak zelf deze toffe bloemenslinger

Hup, we gaan met de tuin aan de slag

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4 leuke buitenprojecten die je deze zomer nog op kunt pakken
Sluiten