Het prachtige zolderappartement van Hans en Roberto in Utrecht

Enkele weken geleden ontvingen wij een email van Hans en Roberto, met een aantal foto’s van hun prachtige zolderappartement in Utrecht. Die enkele snapshots waren voor ons al reden genoeg om meteen in de auto te stappen. Tijdens het gesprek kwamen we er achter dat dit appartement écht heel bijzonder is: Hans verbouwde de oude woning namelijk zelf tot prachtig paleis.

Hans is freelancer en houdt zich bezig met business development van bedrijven. Zijn laatste project was bij Pastoe. Daarnaast studeerde hij architectuur, en richt zich met zijn freelance klussen onder andere op de interieurbranche. Die studie architectuur kwam tijdens de verbouwing natuurlijk heel goed van pas!

Hans kocht het appartement in 2008 van Mitros, een woningcorporatie. Vanbinnen was het een bouwval, maar Hans zag meteen de potentie van de ruimte. Het laatste stapje van de verbouwing is drie maanden geleden afgerond. Hans heeft veel zelf gedaan, stap voor stap en met hulp van vrienden en familie.

De indeling van het appartement is behoorlijk veranderd. De muur tussen de keuken en het woongedeelte werd – met behulp van tien vrienden van zijn jaarclub – gesloopt om van het appartement een loft te maken. Daarnaast creëerde Hans een kleine verdieping tussen de keuken en het lounge gedeelte en maakte daar de slaapkamer van. Zo’n zelfde muur met schuifdeur werd er later wel weer in gezet, omdat Hans toch de intieme plekken in de ruimte mistte. Een ongoing project dus!

De zwart-wit schilderijen zijn gemaakt door Sander van Eyck, een goede vriend van Hans en Roberto. Sander is de eigenaar van Cocoon House en woont zelf ook in een prachtig huis in Utrecht. Bekijk hier onze binnenkijker!

Als je het fijn vind om veel vrienden om je heen te hebben en uitgebreid samen te eten, moet je een plek creëren waar dat kan

Het werkblad in de keuken ontwierp Hans zelf en liet hij op maat maken. De kasten zijn van IKEA. Ook de tafel is one of a kind – het blad maakte Hans zelf en voor de poten schakelde hij een aanhangwagen bouwer in – en wordt gecombineerd met moderne stoelen van Pastoe met zachte bekleding van Kvadrat. De lampen knutselde Hans ook zelf in elkaar. Door zulke minimalistische lampen blijft de ruimte heel open én ze accentueren de hoogte van de nok.

De planken van de vloer hebben een bijzonder verhaal. Zulke planken worden in Oost Europa namelijk gezien als afval, omdat er ‘teveel’ noesten in zitten. Hans tikte de vloer vrij goedkoop op de kop en legde de vloer zelf in een dubbele visgraat. Hij las wat how-to’s op internet en ging gewoon aan de slag. Vlak nadat Hans en Roberto elkaar leerden kennen werd de vloer weer uit het appartement gehaald. Samen legden ze hetzelfde patroon met dezelfde planken, maar dan nu enkel en met een chique bies.

Toen het appartement eenmaal klaar was, was het lounge gedeelte helemaal wit. Om de ruimte knusser te maken besloten Hans en Roberto om de muren en het schuine dak donkerblauw te schilderen. Het is bijzonder om te zien dat de oude balkenconstructie zowel in een lichte als in een donkere ruimte prachtig uitkomen. Het grote verschil in kleur zorgt voor een bijzonder contrast in het appartement. De bank is tweedehands en kochten ze via Marktplaats.

Leuk detail: de DIY voor de geometrische hertenkop van papier vonden Hans en Roberto op Roomed. Na drie avonden knippen en plakken kreeg ‘ie een mooi plekje aan de muur! Bekijk de DIY hier.

De kast ontwierp Hans zelf met behulp van Studio Pastoe. De puppy komt uit de Magis Me Too collectie van Magis.

De stalen (ook zelfontworpen!) trap leidt naar de nok van het appartement. De slaapkamer is net als de keuken heel fris en licht

Uit zijn liefde voor (de verbouwing van) dit prachtige appartement kwam Mooi Mijn Huis voort. Met Mooi Mijn Huis helpt Hans zijn cliënten met het verbouwen van oude corporatiewoningen. Check voor meer informatie de website!

Fotografie door Iris Duvekot voor Roomed.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Het prachtige zolderappartement van Hans en Roberto in Utrecht
Sluiten