Renée Leeuw
Renée Leeuw Uncategorized 27 oktober 2016

Zo zorg je ervoor dat je televisie perfect past in je interieur

De televisie speelt nog altijd een belangrijke rol in menig huishouden. We kijken dan wel minder naar tv-programma’s, maar zijn wel massaal aan het Netflixen en YouTuben. Toch blijft het lastig om dat beeldscherm op een mooie manier te verwerken in je interieur. Televisies kies je over het algemeen niet echt vanwege het mooie design en hoe groter het scherm, hoe groter ook het ‘zwarte gat’ in je interieur. Met dit artikel laten we zien hoe je de tv kunt blenden met de rest van je interieur.

Een televisie schaf je over het algemeen aan voor de functie en niet echt voor de looks, maar wij hebben een tv gevonden die qua design echt te gek is. Het gaat om de nieuwe SERIF TV van Samsung. Dat deze tv een goed design heeft is eigenlijk niet zo gek. Samsung schakelde namelijk de gebroeders Bouroullec in voor het design en ja, dan weet je eigenlijk wel dat het goed komt. De Franse broers werkten namelijk al voor veel grote merken, waaronder Vitra, HAY, Artek en Flos.

Kies een kleur die past bij je interieur

De SERIF TV is verkrijgbaar in het wit, donkerblauw en rood. Wil je de tv helemaal laten ‘verdwijnen’ in de ruimte? Kies dan een tv die past bij het kleurenpalet van je interieur. In een witte ruimte kun je dus het beste gaan voor de witte variant. Heb je veel donkere tinten in huis, dan kun je het beste de donkerblauwe televisie kiezen.

Maar als je juist een kleurrijk interieur hebt, kun je ook met je tv juist een kleuraccent geven. Bovenstaande afbeelding is daar hét voorbeeld van.

Maak je televisie onderdeel van een gallery wall

Plaats je tv voor de muur en hang de ruimte op de muur rondom de tv vol met lijsten. Zo maak je de tv onderdeel van de gallery wall en zorg je ervoor dat je tv perfect blend met je interieur. Wil je de tv niet ophangen? Zet ‘m dan op pootjes óf op een laag tv-meubel, maar plaats ‘m wel voor de lijstenwand zodat er toch een geheel ontstaat.

Op de plank!

Kies een klein formaat en verstop je tv op de plank. Gewoon tussen de boeken of tussen je verzameling kunst. Ook hier kun je weer letten op de kleur. Kies bijvoorbeeld voor een rood design en stem daar de rest van de styling op af door ook rode accessoires op de planken te zetten. Of kies voor een neutrale look met een wit frame.

Maak een statement met je tv

Een andere manier om je tv onderdeel te maken van je interieur is door er juist een pronkstuk van te maken. De gebroeders Bouroullec maakten superdunne pootjes voor de SERIF TV zodat je ‘m echt als een statement in de kamer kunt zetten.

Reageer op artikel:
Zo zorg je ervoor dat je televisie perfect past in je interieur
Sluiten