Zo verander je een slecht ingedeeld en klein appartement in een fijne woning

Als we één reden moeten geven voor onze liefde voor Parijs dan is het wel de architectuur van deze stad. Oude gebouwen sieren de stad, maar daar zit ook een klein nadeel aan. Letterlijk, want als je in Parijs een woning zoekt, is de kans groot dat je in een klein appartement terechtkomt met een ouderwetse indeling. Vaak zijn die kleine woningen namelijk totaal niet praktisch ingericht voor de moderne levensstijl.

Architect Pierre Petit werd ingeschakeld om precies zo’n slecht ingericht appartement onder de loep te nemen. Hij veranderde het 38-vierkante-meter-appartement in een leefbare woning met te gek interieur.

klein appartement

Zoals je hierboven ziet op de plattegrond was het een nogal hokkerig huis. De badkamer nam onnodig veel ruimte in beslag en de keuken was afgesloten met een muur waardoor deze ruimte erg klein was. Hieronder zie je hoe de architect de ruimte nu heeft ingedeeld: een open keuken én een ruimere woonkamer doordat de badkamer bij het toilet is betrokken.

plan-d-un-38m2-refait-a-paris_5399749

l-entree-de-l-appartement-pleine-de-rangements_5399609

Vóór de verbouwing was er weinig kastruimte; nu is de wand rondom de deur naar de badkamer verandert in een kastenwand. Super stijlvol en slim!

l-entree-de-l-appartement-de-38m2_5399597

Wat wij zo gaaf vinden aan dit plaatje? Allereerst het raam dat de entree/hal scheidt van de keuken, maar wat toch zorgt voor een ruimtelijk effect. Omdat het keukenblad in hetzelfde soort hout is gemaakt als de visgraat vloer, krijgt de ruimte een heel andere dimensie.

une-cuisine-qui-a-tout-d-une-grande_5399611

maxi-salon-dans-le-sejour_5399601 (1)

De bewoner koos heel slim voor een salontafel met glazen blad. Dit is vooral slim in een kleine ruimte, omdat dit doorzichtige materiaal het geheel luchtig houdt. In dit artikel geven we meer tips voor het inrichten van een kleine ruimte.

salon-moderne-parisien_5399603

coin-salon-cosy-dans-l-appartement_5399615

dressing-xxl-dans-la-chambre_5399593

Ook in de slaapkamer is de gehele wand veranderd in kast. Op die manier heeft de architect gezorgd voor extra opbergruimte die als het ware ‘wegvalt’ in het interieur.

design-graphique-dans-la-chambre-a-coucher_5399599

Eerder lieten we een piep klein appartement in een oud Parijs pand zien dat slechts één kamer heeft en toch is het slim ingericht. Bekijk dat huis hier.

roomed-appartement-parijs-3

www.cotemaison.fr

Reageer op artikel:
Zo verander je een slecht ingedeeld en klein appartement in een fijne woning
Sluiten