Zó vaak moet je je bed verschonen

Je brengt maar liefst 1/3 deel van je leven in bed door, dus een schoonmaakbeurt op z’n tijd is geen overbodige luxe. Je zweet er immers in, verliest dode huidcellen en laat al woelend huidvet achter. Wist je bijvoorbeeld dat alleen je kussen al 350.000 bacteriën bevat? Knoop het volgende daarom goed in je oren: zó vaak moet je je bed verschonen.

Tip: het is een goede gewoonte om je bed meteen op te maken in de ochtend, voor een opgeruimd gevoel. Doe dit echter niet direct nadat je opstaat, maar laat alles even goed luchten (en gelukkig is de messy look nog trendy ook).

zo vaak moet je je bed verschonen
The Design Chaser

1 keer per week je bed verschonen

Wees eens héél eerlijk: hoe vaak verschoon jij nou echt je bed? De een doet het wekelijks, terwijl de ander stiekem moet bekennen dit maandelijks te doen. Wil je zeker goed zitten? Verschoon dan 1 keer per week je bed (zeker in de zomer, als je meer zweet). Zo vermijd je zo veel mogelijk huisstofmijten, bacteriën en allergenen. Wijk maximaal uit naar 2 keer per week om het zo hygiënisch mogelijk te houden.

Lakens zijn natuurlijk behoorlijk groot en hebben wel wat ruimte in de wasmachine nodig om echt goed schoon te worden. Probeer dus niet alles in één keer in de wasmachine te proppen.

The Design Chaser

Was je beddengoed op 60 graden

Om écht alle bacteriën te doden, is het belangrijk om je beddengoed op 60 graden te wassen. Check van te voren natuurlijk even of jouw lakens hier ook geschikt voor zijn. Was ook je kussenhoezen mee.

Het kussens zelf kun je het best ook 2 keer per jaar op 60 graden wassen. Mag het kussen niet in de wasmachine? Leg ‘m dan een dag in de vriezer – op deze manier zullen de bacteriën en mijten ook doodgaan.

Je matras verschonen

Om je matras te beschermen, kun je het best een molton hoeslaken kopen. Het neemt namelijk het vocht op dat je ’s nachts tijdens je slaap verliest. Was het molton dan ook 1 keer per twee weken.

Tip: stofzuig je matras ook regelmatig, om stof te verwijderen.

De levensduur van je matras kun je bovendien gemakkelijk verlengen door het matras één keer per maand te draaien.

Meer inspiratie voor de slaapkamer

Wist je dat planten voor een goede nachtrust kunnen zorgen? Dat en meer vind je hier.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Zó vaak moet je je bed verschonen
Sluiten