Zo style je jouw werkplek op kantoor als een pro

Zo style je jouw werkplek op kantoor als een pro

Hoewel we bij Roomed graag denken dat we experts zijn op het gebied van interieur, is het soms ook fijn om het over te laten aan de échte experts. Marlies Novica is zo’n expert die met haar bedrijf ExpatHome behoorlijk lekker bezig is. Marlies is ervan overtuigd dat een fijn huis helpt balans te vinden in drukke levens. Ben jij een kantoortijger? Dan is dit artikel speciaal voor jou.

Deze blog is speciaal voor alle hardwerkende fulltime kantoortijgers. Zeg eens eerlijk; word jij gelukkig van je werkplek? Ik heb het overigens niet tegen de lucky few die gezegend zijn met een zelf in te richten home office (zoals onder getekende). Nee, deze tips zijn speciaal voor hen die het moeten doen met saaie kantoormeubelen, standaard stationary en koffie uit een automaat.

Kies een goede plek

Zit jij met een klein groepje in een ruimte? Of beter nog; alleen? Mooi! Dan kun je (of jullie) je bureau namelijk verplaatsen naar een plek die je productiviteit ten goede komt. Zorg ervoor dat je nooit met je rug naar een deur zit. Dit zorgt voor veel onrust. Probeer je bureau in de buurt van een raam te zetten. Daglicht geeft je namelijk energie. Dat kun je wel gebruiken om die 4-uur-dip te verslaan.

Persoonlijk

Geef je werkplek een persoonlijke touch maar kijk uit voor te veel kleine frutsels. Het blijft natuurlijk wel een zakelijke omgeving. Kies liever voor 5 goede items waar je blij van wordt dan 10 frutseltjes die je niet zoveel doen. Denk bijvoorbeeld aan grote posters/schilderijen aan de muur, je eigen stylish bureaulamp, een stapel inspirerende boeken, grote windlichten voor in de vensterbank en een mooie vaas.

Dear Designer

Lekker luchtje

Kantoren kunnen op z’n zachtst gezegd nogal bijzonder ruiken. Muffe airco, stoffige verwarming, die ene collega… Al die verschillende luchtjes kun je natuurlijk te lijf gaan met geurstokjes. Maar geurkaarsen voegen een stuk meer sfeer toe en zijn vaak net wat effectiever. Wel eerst even overleggen met je collega’s natuurlijk.

Groene vrienden

Frisse lucht is ontzettend belangrijk. Het helpt hoofdpijn voorkomen en houd je bij de les. Een raampje open zetten is dus geen overbodige luxe maar voegt weinig sfeer toe. Planten daarentegen zijn echte sfeermakers en als je voor een luchtzuiverende variant gaat sla je ook nog eens twee vliegen in een klap. Voorbeelden van luchtzuiverende planten zijn de lepelplant en de krulvaren.

Gardenista

Off sceen plek

Zeg je kantoorbaan dan zeg je lang achter een computer zitten. Kijk daarom eens of je een plek kunt vinden waar je twee chille stoelen en een klein tafeltje kwijt kunt. Deze plek is verboden voor schermen. Gebruik deze plek voor kort overleg, mini koffiepauze of een ouderwetse brainstormsessie met pen en papier. Gun je brein op de dag wat momentjes weg van het scherm en je zal merken dat je een stuk energieker bent! Voor deze meubels kun je trouwens prima shoppen bij de kringloop of de zolder van je (groot)ouders.

Werk met wat je hebt

De meeste bedrijven kiezen hun stationary uit op prijs en efficiëntie. Logisch natuurlijk maar het oog wil ook wat. Kijk eens goed naar wat er ligt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen met dezelfde witte ordners te werken. Zet deze neer in rijtjes van vijf stuks en onderbreek ze dan met bijvoorbeeld een plant of een stapel boeken/magazines. Dit oogt al een stuk fijner dan een allegaartje van kleuren en hoogtes in de kast. Trek deze truc door naar alle items die je werkgever je biedt en vul zelf aan waar nodig.

The Crux Design

Interieur stylist Marlies Novica heeft een duidelijke missie: mensen verliefd laten worden op hun eigen huis. Met haar bedrijf ExpatHome laat ze Amsterdamse expats kennis maken met onvervalste Hollandse gezelligheid door middel van warme interieur ontwerpen. “Of mijn ontwerpen Instagram waardig zijn, interesseert me niet zo. Ik wil graag een plek creëren waar iemand juist even kan ontsnappen van alles wat van ze verwacht wordt en lekker kan ontspannen. Het belang van rust wordt vaak over het hoofd gezien. Zonde vind ik dat.”