Renée Leeuw
Renée Leeuw Wooninspiratie 17 oktober 2016

Zo style je jouw familiehuis net als Youri en Evelien

Iets meer dan een jaar geleden bezochten we Youri en Evelien in Eindhoven. Zij kochten een kavel op Strijp R en lieten daar het familiehuis uit hun dromen bouwen. Omdat ze vanaf het begin betrokken waren bij het ontwerp en de bouw is het écht van top tot teen hun huis. Wij deden heel wat inspiratie en ideeën op uit het interieur en vonden het tijd om die met jullie te delen.

Neem eerst nog even een kijkje in hun huis en lees hieronder hoe je jouw huis net zo’n fijne look geeft.

1. Mix designmeubels met low-budget

Wat direct opvalt in het huis van Evelien en Youri, is de mix van low-budget meubels met items van Scandinavische merken en een enkel echt designerstuk. Kies ervoor om te investeren in één designermeubel waar je echt heel blij van wordt (hier is dat de Eames Lounge Chair) en zoek verder stuk voor stuk items voor een kleiner budget om zo een speelse mix te creëren. Zo kun je, als je de styling even zat bent, ook heel gemakkelijk wisselen van look met accessoires die net iets minder kosten!

2. Verf je muren voor de helft

Kenmerkend voor dit huis zijn de half geverfde muren in de woonkamer. Dit geeft de ruimte een unieke look en is daarnaast ook nog heel slim vanwege het hoge plafond. Door de onderkant van de muren donkerder te verven komt de ruimte optisch dichter bij elkaar. Kijk ook even naar deze inspiratieboost voor meer voorbeelden van tweekleurige muren.

3. Ga voor Friese Witjes en metrotegels

Als er iets is wat wij geleerd hebben, dan is het wel dat de meest voordelige tegels een heel gave look kunnen creëren. Dit huis is daar hét voorbeeld van. Hier is de keukenwand betegeld met Friese Witjes en spotten we in de badkamers metrotegels. Wil je een stoere look? Ga dan voor donkere voegen. Ben je juist op zoek naar een clean en glanzend interieur? Kies dan voor witte voegen bij je witte tegels.

>> Friese Witjes en metrotegels om de saaie witte muur te breken

4. Hang pompons door het hele huis

Niet alleen kinderen worden vrolijk van pompons; wij ook! Dat is dan ook precies waarom wij het zo leuk vinden dat de pompons in dit familiehuis niet alleen in de kinderkamer hangen, maar ook gewoon in de keuken. We zijn ervan overtuigd dat sommige kinderspullen ook prima in een kinderloos huis passen. Dus hang die vrolijke decoraties ook buiten de kinderkamer voor een vrolijke, speelse sfeer!

MEER LEZEN
Vind jij het nog best lastig om een stijlvol interieur te combineren met een huis vol kinderen? Wij geven je tips voor een interieur waar kids en ouders blij van worden.

Fotografie door Jazzy Hartog voor Roomed.

Reageer op artikel:
Zo style je jouw familiehuis net als Youri en Evelien
Sluiten