Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 10 december 2016

Zo style je een ruimte met een dakkapel

Een kamer met een schuin plafond kan tijdens het inrichten voor heel wat struggles zorgen. Veel mensen kiezen daarom voor een dakkapel, want zo’n kapel zorgt niet alleen voor meer licht, maar ook voor meer ruimte! Maar ook die is niet altijd even makkelijk te stylen! Daarom geven we je een aantal handige tips.

Want wat doe je met zo’n open hoekje voor het raam?

Bron: Stadshem
Bron: Stadshem

Extra kastruimte gaat een dakkapel niet opleveren. Althans, dat is een beetje zonde van het natuurlijke daglicht dat erdoor naar binnen komt. Wil je toch iets met een beetje hoogte kwijt voor je dakkapel? Ga dan voor een hoge plant. Zo kan er toch nog daglicht naar binnen en creëer je ook een mooi contrast met het licht.

>> Lees ook: 7 tips voor het verzorgen van je planten

Bron: Henrik Nero

Zet je bank voor de dakkapel! Een bank is laag, dus zal niet ten kosten gaan van het daglicht.

Bron: Lundin
Bron: Bjufors

Als het raam in je dakkapel iets hoger begint, is de ruimte ervoor een goede plek om je eettafel neer te zetten! Door het vele licht leg je de nadruk op de tafel en daarnaast creëer je een knus hoekje. Versterk dit effect door er bijvoorbeeld een mooie tak in een vaas op te zetten.

Bron: Stadshem

En natuurlijk hoef je ook weer niet per se iets bijzonders met de ruimte te doen! Soms is een simpel krukje of een stapel boeken al genoeg. Hiermee leg je juist de nadruk op het ruimtelijk effect dat wordt gecreëerd.

MEER LEZEN
Heb je een woonkamer met een schuin plafond, maar is een dakkapel geen optie? Misschien heb je dan iets aan deze tips!

Reageer op artikel:
Zo style je een ruimte met een dakkapel
Sluiten