Renée Leeuw
Renée Leeuw Wooninspiratie 15 sep 2016

Zo style je een interieur volgens de najaarstrends van 2016

Een tijdje terug kondigden we al aan wat volgens trend forecaster Lidewij Edelkoort dé najaarstrends van 2016 zijn. Inmiddels naderen we het einde van de zomer en vonden wij het weleens tijd om onze draai daaraan te geven. We gingen op zoek naar interieurs waarin de nieuwe trends op een Roomed-manier verwerkt zijn.

Wat die Roomed-manier precies is? Eigentijds, niet teveel volgens ‘de trends’ maar wel vernieuwend en geïnspireerd op de voorspelling van Lidewij Edelkoort. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk dat je een interieur zo duurzaam mogelijk styled. Dat doe je door tweedehands meubels te verkiezen boven nieuw design, maar ook door vooral met natuurlijke materialen te werken.

Bron: Petite Passport
Bron: AD

Materialen die we veel gaan zien – als je het ons vraagt en als je Lidewij een beetje gelooft – zijn onder andere rotan, riet, leer en wol. Stuk voor stuk natuurlijke materialen die goed te combineren zijn met elkaar en met neutrale tinten, zoals je in bovenstaande beelden ziet.

Bron: Apartment Therapy

Maar niet alles blijft neutraal. Met patronen en verschillende texturen maak je een interieur pas echt interessant. Ga voor traditionele Perzische tapijten met patronen in roestkleuren, zoals bruin en oranje. Combineer dit met leer en zachte stoffen voor een fijn contrast.

Bron: Decordots

Het draait in het najaar natuurlijk ook om warmte. Dat creëer je met zachte en wollige kleden, die grof gebreid zijn, zoals je in dit huis in Haarlem ziet. Ook deze texturen combineer je met andere natuurlijke materialen, zoals riet of leer.

Bron: Oppa

Weet je nog wat dé kleuren van het jaar 2016 zijn? Één van die tinten zien we in de najaarstrends van 2016 veelvuldig terug in interieurs en dat is blauw. Daarnaast verwelkomen we dit najaar veel andere kalme tinten, wat waarschijnlijk ook wel te maken heeft met onze zoektocht naar rust.

Deze kalme tinten kun je ook weer gemakkelijk combineren met natuurlijke materialen, die juist weer een stuk warmer zijn. Zo creëer je balans en contrast.

MEER LEZEN
Bekijk ook alvast de interieur trends van 2017 en schrijf je hier in voor een wekelijkse update in je mailbox.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo style je een interieur volgens de najaarstrends van 2016
Sluiten