admin
admin Binnenkijken 7 jul 2019

Zo rustgevend: de meest geboekte Airbnb is een hutje in het bos

Toen we deze tip kregen van onze collega’s van Manners, waren we helemaal om. Een houten hut in de middle of nowhere is op dit moment namelijk de meest populaire Airbnb op de hele wereld. Welkom in de Mushroom Dome Cabin.

De populairste Airbnb is een hutje in het bos

Het gaat om een hutje in een bos dat zich op zo’n 130 kilometer afstand van de Amerikaanse stad San Francisco bevindt. Eigenaren Kitty en Michael zetten de hut in het bos tien jaar geleden op Airbnb onder de naam Mushroom Dome Cabin. Sindsdien hebben ze 1.300 reviews, waarvan 95 procent de hut 5 sterren heeft gegeven.

De Mushroom Dome Cabin kent geen overdreven luxe en er is geen compleet interieurteam aan te pas gekomen om de boel in te richten. De keuken en badkamer zijn basic, je leeft op een oppervlakte van 10 vierkante meter. En dat is precies de charme van de Mushroom Dome Cabin. De prijs per nacht is 115 euro, maar de komende maanden is de hut volgeboekt. Het eerste vrije plekje in de Mushroom Dome Cabin is ergens in november.

Foto’s van de Mushroom Dome Cabin

Als je zelf wel eens hebt verhuurd via Airbnb, weet je dat je van een drol een gebakje kunt maken met slimme fotografie. Airbnb stuurt een fotograaf en die weet zelfs het meest kale appartement aan de rand van de stad te doen overkomen als een luxe designstudio. Voor de Mushroom Dome Cabin is geen trucage gebruikt. Gewoon pure foto’s, precies zoals het is.

Ook leuk: de houten cabin van Tony Stark

Over bijzondere overnachtingen op Airbnb gesproken: de houten cabin van Tony Stark / Iron Man uit Avengers: Endgame is ook gewoon te huur voor een overnachting. Deze vind je tevens in de Verenigde Staten, maar dan net buiten de stad Atlanta in de staat Georgia. Lees en bekijk hier meer over deze bijzondere plek om te slapen.

Meer lezen over AirBnb?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo rustgevend: de meest geboekte Airbnb is een hutje in het bos
Sluiten