Het perfecte voorbeeld: zó richt je een huis met hoge plafonds in

Heb jij een huis met hoge plafonds? Lucky you! Al kan het natuurlijk best lastig zijn om de ruimte gezellig en huiselijk te maken. De eigenaren van dit prachtige familiehuis hadden daar totaal geen moeite mee. Hun interieur is namelijk een schot in de roos! Het huis is gezellig en ruimtelijk én de hoogte van het plafond wordt door slimme elementen geaccentueerd!

Bekijk ook: 7 tips voor het decoreren van een interieur met hoge plafonds

eetkamer hout

Het huis heeft echt een Scandinavisch interieur, maar is allesbehalve strak of ‘kil’. Het interieur bestaat namelijk uit allerlei verschillende soorten hout. En dat werkt super goed in zo’n grote ruimte! Ook het puntdak is afgetimmerd. Je kunt nog steeds zien dat het plafond meters hoog is, maar het houten dak zorgt voor een huiselijke sfeer.

woonkamer
eetkamer

Hoewel het houten plafond ervoor zorgt dat de ruimte iets kleiner oogt, zorgen de hanglampen juist voor een tegenovergestelde optische illusie. De lange snoeren accentueren de hoogte juist. Deze twee elementen zorgen voor een perfecte balans.

gekleurd behang
open haard
eames house bird

Het zwart van de piano en de vogel zorgt voor een mooi contrast bij het kleurige behang. Wat een plaatje!

witte slaapkamer

In de slaapkamer is het even afkicken van het hoge plafond, maar dat is niet erg. Door het zwarte randje aan het plafond wordt je oog tóch naar het plafond getrokken. Origineel!

Verder lijkt de slaapkamer optisch groter door een grote spiegel en de lichte kleuren. Een plantje in de vensterbank, en deze kamer kan zo in een interieurmagazine. Een paar fijne kussens op het bed, en je bent klaar voor een heerlijke nachtrust. Ja, wij zien onszelf hier wel liggen.

Meer mooie Scandinavische interieurs bekijken?

www.kvarteretmakleri.se

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Het perfecte voorbeeld: zó richt je een huis met hoge plafonds in
Sluiten