Zo overwin je de struggles van een schuin plafond

Waar we allemaal dromen over een huis met een hoog plafond is de werkelijkheid voor velen anders. Veel huizen in Nederland hebben een zolder met een schuin plafond. Die verdieping wordt vaak gebruikt als slaapkamer en hoewel zo’n driehoeksvorm leuk kan staan, is het qua inrichting totaal niet handig. Gelukkig is hier een aantal slimme trucs voor!

Wij helpen je de struggles van een schuin plafond te overwinnen en geven je inspiratie voor een fijne inrichting.

Verlichting

Licht werkt verruimend en doet wonderen op een zolderkamer. Het zorgt ervoor dat de schuine wanden minder benauwen. Vooral natuurlijk zonlicht werkt goed, maar als je geen grote ramen hebt, kun je dit ook oplossen met goede verlichting. Je wil het geheel minimalistisch houden, omdat de schuine wanden al snel op je af komen. Kies daarom voor een mooie hanglamp en hang die in het hoogste deel van de zolder. Andere optie is het dak uitbouwen met een dakkapel. Zo creëer je meer ruimte én meer licht.

Kleur

Gebruik om dezelfde reden ook vooral lichte kleuren in een kamer met een schuin plafond. Wit, pastel en andere lichte tinten laten de ruimte natuurlijk groter lijken dan donkere kleuren.

Opbergruimte

Een schuin dak is mega onpraktisch, omdat je vrij weinig in de hoogte kunt werken. Toch kun je heel wat spullen opbergen op zolder. Wees bijvoorbeeld creatief met planken zoals je hier boven ziet. Ook kun je in de hoeken van je kamer (de ruimte achter een kast tegen een schuine wand bijvoorbeeld) veel spullen kwijt.

Werk in de breedte

Hoge kasten gaan helaas niet werken met een schuin plafond, tenzij je een kast speciaal op maat laat maken aangepast aan de schuine wand. Ga in plaats van de hoogte, de breedte in. Maak een lange rij met verschillende lage kasten. Je kunt hier mee variëren met open gedeelten en dichte lades. Zorg dan wel weer dat je het minimalistisch houdt, zodat het niet te druk wordt. Wij hebben de weg naar de perfect gestylde open kast al voor je uitgestippeld, lees daarvoor even dit artikel.

MEER LEZEN
Meer tips? Hier lees je hoe je aan de hand van een aantal handige tips binnen een mum van tijd je zolder met schuine wanden omtovert tot fijne slaapkamer!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo overwin je de struggles van een schuin plafond
Sluiten