Zo organiseer je thuis een knallend oud en nieuw feest

Zo organiseer je thuis een knallend oud en nieuw feest

Oud en nieuw is in aantocht! Ben jij dit jaar de gastvrouw of gastheer? Aan jou de taak om er een knallend oud en nieuw feest van te maken waar je vrienden de rest van het jaar nog over praten. Maar no worries: wij helpen je graag een handje!

In dit artikel zetten we alle benodigdheden voor een knallend nieuwjaarsfeest op een rijtje zodat je niks vergeet en jij met je vrienden straks spetterend het nieuwe jaar in gaat!

>> Lees ook: 13 dingen die iedere gastvrouw/heer moet weten

1. Goede muziek

De echte liefhebbers van de top 2000 hoeven we hier natuurlijk geen tips over te geven. Wil je liever iets anders? Op NYE hoef je niet meer te luisteren naar foute kerstliedjes, dus tijd om die fijne afspeellijst er weer bij te pakken (oké, een paar klassiekers kunnen nooit kwaad). Zorg voor muziek die iedereen kan waarderen en zet het niet té hard. Je wilt op deze avond natuurlijk wel vrienden blijven met de buren en elkaar gewoon kunnen verstaan in huis.

Tip: maak een gedeelde afspeellijst op Spotify en laat al je gasten hun favoriete party-nummers toevoegen! Gegarandeerd succes.

2. Decoratie

De kerstkleuren rood en donkergroen mogen de deur uit. Het is nu tijd om je interieur te laten shinen! Pak uit met lekker veel glitter en glamour, maar denk ook aan ballonnen en confetti. Ga bijvoorbeeld voor basic zwart en wit met feestelijk goud. Op ons oud en nieuw moodboard vind je nog veel meer fijne inspiratie.

3. Sterretjes

Of je nu 10 of 25 jaar oud bent, wel of niet van vuurwerk houdt, sterretjes doen het altijd goed tijdens een oud en nieuw feest! Sla dus een flink pak van dit onschuldige knetterwerk in voor iedereen die niet zo van hard knallend vuurwerk houdt. Dit is natuurlijk ook leuk om het dessert mee te versieren als je een diner organiseert.

Bron: Method

4. Hapjes

Bij lekkere drankjes horen natuurlijk ook hapjes. Organiseer je een diner? Dan is dat je belangrijkste focuspunt en mogen de hapjes voor later op de avond best iets simpeler zijn. Komen je gasten pas na het diner? Zorg dan naast de standaard nootjes en crackers ook voor een aantal bijzondere hapjes. En natuurlijk: Oliebollen zijn een must!

Tip: bekijk ter inspiratie dit artikel van ons zusje Culy met zes makkelijke borrelhapjes met slechts twee ingrediënten!

5. Bar Cart

Een goed oud en nieuw feest is natuurlijk niet compleet zonder champagne en andere alcoholische versnaperingen. Maar, wel in stijl natuurlijk! Zorg dus voor een goed gevulde én goed gestylede bar cart. Dat kan al met mooie wijnkoelers en chique glazen, maar aangezien je met New Year’s Eve best een beetje mag uitpakken, mag je het hier ook best naar een hoger level tillen! Bijvoorbeeld met een fancy gouden bar cart. Wij hebben de mooiste bar carts voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

En zo’n bar cart hoef je echt niet alleen aan te schaffen voor je oud en nieuw feest. Na je feestje zet je hem gewoon vol met planten. Hoe dat eruit ziet? Nou, ongeveer zo dus. Super stylish!

6. Goede gastvrouw of gastheer

Als gastvrouw of gastheer moet je heel wat voorbereiden voor deze feestelijke avond, maar het is ook belangrijk dat je zelf geniet. Trek je mooiste outfit aan (je mag best shinen vanavond), maak een praatje met al je gasten en wees vooral niet gestrest over wat je tijdens de avond zelf allemaal moet doen. Er zijn genoeg gasten die best even willen helpen, en een relaxte gastvrouw- of heer is nu eenmaal gezelliger dan iemand die continu maar bezig is met iedereen tevreden houden en daarom zelf de hele avond bijvoorbeeld in de keuken doorbrengt!

Voor nu alvast: Happy New Year!