Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 12 december 2016

Zo organiseer je het perfecte vriendendiner bij jou thuis

Voor ons staan de kerstdagen gelijk aan veel eten, drinken en gezellige avonden met familie. We kunnen ons voorstellen dat je Kerst ook graag viert met goede vrienden. Helaas is dat altijd net wat lastiger te plannen: iedereen is druk, op vakantie of heeft meerdere familieaangelegenheden. En daarom introduceren wij samen met IKEA het vriendendiner: een diner dat je een paar weken vóór Kerst organiseert.

In dit artikel zetten we de benodigdheden voor zo’n vriendendiner op een rijtje. Van de mooiste accessoires tot handige kitchentools.

De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Aan de slag dus! Stel een gastenlijst samen en verstuur de uitnodigingen. Dit kan natuurlijk via een berichtje of een Facebook evenement, maar wij zijn groot fan van Paperless Post. Met een van hun ‘kerstige’ designs is de toon meteen gezet! Daarna kun je nadenken over het menu. Je kunt lekker zelf gaan kokkerellen, maar je kunt ook voorstellen dat iedereen een gerecht maakt om te delen. Heb je een kleine keuken? Met de GRUNDVATTNET keukenaccessoires van IKEA tover je je wasbak om tot handig werkstation.

Heb je genoeg plek voor iedereen? Je kunt een tafel huren, maar een simpele uitklaptafel met een mooi tafelkleed volstaat ook. Verder zijn krukjes, kratten en klapstoelen prima zitplekken. Inventariseer alvast wat je hebt en wat je eventueel nog kan lenen. In wat voor huis je ook woont, met creatieve oplossingen is er altijd plek voor iedereen. Hetzelfde geldt voor het budget! Doe alvast wat inspiratie op voor het dekken van de tafel. Wellicht kom je al een heel eind met je eigen servies en maken enkele eye catchers al een mooi statement. Verschillende stijlen – zoals traditioneel en modern – en de bijbehorende musthaves vind je hier.

De styling

Dat waren de praktische zaken. Dan nu het leukste gedeelte: de styling! Bij een feestelijk diner hoort natuurlijk sfeervolle verlichting. Leg een mooi tafelkleed neer en zet de tafel vol met kaarsen en waxinelichtjes. Om een statement te maken kun je ook kiezen voor een mooie kandelaar. Wij zijn groot fan van de IKEA ENIGHET kandelaar. Kerstverlichting zorgt ook altijd voor veel sfeer, maar de string lights hoef je niet per se in de boom te hangen. Hang de verlichting aan het plafond en laat de lampjes nonchalant naar beneden hangen. Of drapeer de verlichting over de kast of trap. Met een klein haakje en wat visdraad kun je grote sterren aan het plafond hangen voor een extra feestelijke sfeer.

Je hebt je behoorlijk uitgesloofd met het eten, dus deze heerlijke gerechten verdienen een plekje op een mooi bord. Wit servies is altijd goed, maar je kunt ook een keer uitpakken met servies met een print. Ga je voor de chique look? Serveer het feestmaal dan op stylish zwarte borden.

Aan tafel!

Kies voor bij het diner een goede wijn uit, maar vergeet vooral ook niet karaffen water neer te zetten. Een van de belangrijkste dingen tijdens een diner is toch wel dat je gasten zich comfortabel voelen en lekker zitten. Leg daarom zachte kussens op de stoelen, zodat iedereen fijn kan blijven natafelen!

Dan rest ons nog één ding: succes en enjoy.

Reageer op artikel:
Zo organiseer je het perfecte vriendendiner bij jou thuis
Sluiten