Zo mix je pastel met een tikkeltje stoer

Wie denkt dat pastel en stoer niet samengaan, heeft het mis. Dit interieur in het Zweedse Göteborg laat zien dat een stoere look heel goed mixt met vrolijke accenten. Zo zien we hier een bakstenen muur, vervallen krukjes en metallics samen met tinten als poederroze en lichtblauw. Deze pasteltinten geven al gauw een romantische look, maar juist de combinatie met industriële elementen en metallics maakt het spannend, zoals je ziet in dit moodboard. Niet alleen wij zijn hier fan van, ook Scandinavische stylisten combineren deze verschillende elementen maar al te graag. Dit appartement is daar een mooi voorbeeld van.

Nog niet overtuigd van pasteltinten in huis? Dit appartement laat zien dat pastel in je interieur een héél goed idee is.

pastel
pastel

De keuken is voor een deel gescheiden van de woonkamer door een lage bar. Hierdoor is de keuken half-open en dus wel betrokken bij de woonkamer als een aparte ruimte is. De bakstenen muur geeft de keuken een industriële look en deze wordt afgewisseld met glanzende, witte keukenkasten en stoere, lichtblauwe krukken.

pastel
pastel

Een neutrale kleur op de muur, zoals beige, hoeft helemaal niet ouderwets te zijn. Combineer deze kleur met een industriële lamp met betonlook, die je gemakkelijk zelf kunt maken. Dit geeft de ruimte gelijk een stoere touch.

pastel
pastel

In de woonkamer komt de Scandinavische look duidelijk terug. Zo is de withouten vloer een terugkerend element in een Scandinavisch interieur. Wij snappen wel waarom: het maakt de ruimte licht en groot en zorgt ervoor dat de nadruk komt te liggen op bijvoorbeeld meubels en accessoires.

Daarnaast zien we in de woonkamer ook een klassieke touch, namelijk de kroonluchter. Dit geeft de ruimte wat meer sparkle, maar is door de neutrale basis van het interieur niet tuttig.

pastel
pastel

Door in meerdere slaapkamers dezelfde kleuren te gebruiken, creëer je eenheid door het huis. Zo hebben zien we in beide slaapkamers pasteltinten maar is de één overduidelijk een kinderkamer en de ander duidelijk niet.

pastel
pastel

Geheel witte badkamers zien we wel vaker. Het geeft de badkamer een schone, klinische look, maar kan na verloop van tijd nogal saai zijn. Door een paar gekleurde tegels toe te voegen, geef je de look van de badkamer een vrolijke kick! Wil je echt hoge ogen gooien? Kies dan voor tegels in dezelfde tinten als de rest van het huis, zoals hier met poederroze. Dit zorgt voor elegante look.

Nog meer pastel in de interieur:

55kvadrat.se

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo mix je pastel met een tikkeltje stoer
Sluiten