Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 15 jan 2016

Zo magisch ziet Amerika er vanuit een helikopter uit

Deze prachtige luchtfoto’s van Amerika geven ons een uniek kijkje op de bijzondere architectuur van het land. De indeling van grote steden als New York en Los Angeles zijn tot stand gekomen door geometrische vormen, bijna als een grafisch ontwerp! Fotograaf Jeffrey Milstein maakte vanuit een helikopter een serie prachtige luchtfoto’s van Amerika.

Benieuwd hoe Amsterdam en Barcelona er uitzien vanuit de lucht? Bekijk dan deze video, gemaakt met een drone.

New York:

Wie wel eens in the big apple is geweest, zal het meteen beamen: het verschil tussen Manhattan en het gekke Coney Island is immens! De boulevard van de ‘badplaats’ is gevuld met kermisattracties, eettentjes en toeristenwinkels. Een feestelijke maar absurde wereld naast de symmetrie van het centrum.

Als je er doorheen loopt zou het je niet meteen opvallen, maar het eiland van het Vrijheidsbeeld heeft prachtige geometrische vormen! Ook het verschil tussen Manhattan op een normale dag en het Manhattan tijdens de Thanksgiving Parade is goed te zien vanuit de lucht.

Florida:

Bovenstaande foto is gemaakt van een deel van de Universal Studio in Florida, waar onder andere veel bekende ‘straten’ zijn gebouwd. Hier worden veel buiten scenes gefilmd.

Los Angeles:

Het bekende strand van Venice Beach met een te gekke skatepool.

Het stadium van de Dodgers lijkt wel een kunstwerk!

En tot slot het vliegveld LAX dat recht uit een Star Wars film lijkt te komen.

Niet alleen de architectuur, maar ook de interieurs van de Amerikanen zijn zeker een kijkje waard. Wij zochten onze favorieten voor je op:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.jeffreymilstein.com

Reageer op artikel:
Zo magisch ziet Amerika er vanuit een helikopter uit
Sluiten