Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 21 mei 2021

Heb je twee rechterhanden? Zó maak jij je eigen meubels

Een manier om je eigen persoonlijke stijl te creëren is door zelf je eigen meubels te maken. Dit is misschien niet iets waar je snel aan zou denken. Als je twee rechterhanden hebt en wel houdt van een beetje klussen is het misschien wel het proberen waard.

Geen idee waar je moet starten? Zó maak jij je eigen meubels (en het is makkelijker dan je denkt).

Je eigen meubels maken

Een meubelstuk moet er niet alleen goed uitzien, het heeft ook vaak een functie. Als je jouw eigen meubels wilt maken is het verstandig om te kijken wat je wilt en wat voor design je mooi vindt. We laten een aantal meubelstukken zien die je makkelijk zelf kunt maken.

DIY: zo maak je van witte kaarsen een dramatische kaars met ombre effect

Je eigen salontafel maken

Als je jouw eigen meubels gaat maken wil je een beetje creatief zijn. Een salontafel kan er op veel verschillende manieren uitzien. De meest makkelijke manier om een salontafel te maken is om pallets te gebruiken.

Kies een mooi pallet uit en verf deze in jouw favoriete kleur. Als je de houten kleur wilt houden kan je de tafel een beetje opschuren voor een mooier effect. Koop vier (grote) wielen die je aan de hoeken bevestigd.

Zorg ervoor dat ze een rem hebben zodat jouw salontafel niet de hele kamer rolt zonder dat je dat wilt.

All eyes on you: zó maak je een echte eyecatcher van jouw salontafel


Je eigen meubels maken: een kledingrek

Creëer een industriële stijl met koperen buizen. This is how you do it:

In een grote ruimte kan je zelf bepalen hoe breed je jouw kledingrek wilt. In een kleine ruimte kan je in de hoogte werken en onthoudt: the sky is the limit. Ga even naar je plaatselijke ijzerhandel om drie lange koperen buizen te kopen.

Deze buizen zijn voor de bovenkant en voor de zijkanten. Daarnaast heb je acht kleine buizen nodig voor de onderkant (vier voor elke kant). Vervolgens kan je kijken naar zes 90 graden ‘ellebogen’.

Dit zijn opzetstukjes die je nodig hebt om de lange en korte buizen aan elkaar te verbinden en hoekjes te maken. Als laatst heb je twee koperen T-stukken nodig om de lange buizen aan de korte buizen te verbinden. Nu is het alleen nog een kwestie van alles in elkaar schuiven en je hebt je eigen kledingrek.

Jouw eigen bijzettafel maken

Vergeet traditionele tafelontwerpen en maak je eigen bijzettafel van hout en koper. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een simpel (IKEA) krat, een paar ‘hairpins’ van koper (hiervoor kan je ook houten balken voor gebruiken), verf en wat schroeven.

Je begint met het verven van het krat in jouw favoriete kleur. De koperen ‘hairpins’ oftewel haarspeldpoten kan je bevestigen aan het geverfde krat met wat schroeven. Zo heb jij hebt in no time je eigen stijlvolle bijzettafel gemaakt!

Hoe shop je online als een pro? Zó bemachtig je de mooiste tweedehands meubels

Eigen meubels
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HowtohomeDarlingdarleen

Reageer op artikel:
Heb je twee rechterhanden? Zó maak jij je eigen meubels
Sluiten