Renée Leeuw
Renée Leeuw Badkamer 18 okt 2014

Zo maak je van jouw badkamer een spa

Wie houdt er nou niet van een heerlijk ontspannen middagje in de spa? Helaas hebben we lang niet allemaal de tijd en het geld om regelmatig een bezoekje aan een spa te brengen dus waarom zou je dan niet de rollen omdraaien. Breng de spa naar jouw huis!

Voor een spa ervaring in je eigen huis heb je heus geen grote badkamer nodig. Wat je wel nodig hebt, is een beetje creativiteit en daar helpen wij graag bij. Ter inspiratie hebben we een aantal ideeën op een rijtje gezet.

1. Show
Normaal gesproken stop jij je scrubs, zeep en andere verzorgingsproducten misschien weg in een kastje. Ga op zoek naar mooie producten en verpakkingen, die gezien mogen worden en geef deze een mooi plekje. Alles draait immers om de presentatie.

2. All by myself
Het idee van een spa is dat je jezelf even wat ‘me-time’ gunt en dat kan natuurlijk het best wanneer je helemaal afgesloten bent van de rest van de wereld. Misschien is jouw badkamer geen afgesloten ruimte of zijn er teveel afleidingen in de badkamer. Bedenk dan manieren om jezelf af te sluiten van de rest van de ruimte met bijvoorbeeld een douchegordijn of een doek, die je hangt over een glazen douchedeur. Net wat jij prettig vindt.

Bron: Flickr

3. Zachte stofjes
Leg een set zachte handdoeken, sloffen en badjas klaar om jezelf lekker in te wikkelen na een heerlijk ontspannen douche of bad.

4. Voeg iets toe
Voeg een element toe in de badkamer wat jou doet ontspannen. Dit kan een plant zijn, geurkaarsen, geurstokjes of een kunstwerk, waar jij je prettig bij voelt.

5. Haal iets weg
Haal alles wat jou belet te ontspannen weg. Dit kunnen bepaalde accessoires zijn of geluiden om je heen. Zet dan een ontspannen muziekje op om je eigen zone te creëren. Te weinig of juist te fel licht? Verlicht je badkamer met kaarsen.

6. Verwennerij
Verwen jezelf met een heerlijk gezond drankje na je bad of douche voor de ultieme spa-feeling. Een lekker sapje van groenten en/of fruit bijvoorbeeld of een heerlijk warme kop thee.

Heb jij nog tips voor een spa-ervaring in je eigen badkamer? Wij zijn benieuwd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo maak je van jouw badkamer een spa
Sluiten