Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 19 jul 2018

Zo maak je je huis echt af (tips van een interieur stylist)

Hoewel we bij Roomed graag denken dat we experts zijn op het gebied van interieur, is het soms ook fijn om het over te laten aan de échte experts. Marlies Novica is zo’n expert die met haar bedrijf ExpatHome behoorlijk lekker bezig is. Marlies is ervan overtuigd dat een fijn huis helpt balans te vinden in drukke levens. Deze week helpt ze je om jouw huis écht af te maken.

Ben je helemaal blij en tevreden met al je meubels en accessoires maar voelt het toch nog niet helemaal af? Dan kun je best eens verder kijken dan alleen de styling. Ik heb het hier natuurlijk niet over een kek kleurtje op de muur, dat heb je waarschijnlijk zelf al bedacht. Nee, ik heb hier 4 niet voor de hand liggende tips die je huis echt afmaken.

Mooi houtwerk

Ik krijg echt weke knietjes van hoge plinten en gedetailleerd lijstwerk. De ruimte voelt af en chique als er aandacht is besteed aan mooie deurposten, kozijnen en plinten. Vergeet ook vooral de vensterbanken niet. Een zorgvuldig geplaatst sierrandje maakt het verschil tussen ‘leuk’ en ‘HELL YES!’. Kijk eens naar je eigen houtwerk. Is het misschien tijd om een timmerman op te bellen?

The Linnen Works

Goede vloer

De vloer heeft grote impact op de algemene sfeer van een woning. Er zijn twee manieren waarop een vloer echt opvalt. Als deze bijzonder mooi is of juist als deze bijzonder niet mooi is. De rationele helft van mij snap volledig dat niet iedereen evenveel budget heeft voor een vloer maar mijn emotionele helft huilt 10 emmers vol bij het zien van zo’n goedkope, glimmende laminaatvloer met gele ondertoon. Een nieuwe vloer voelt aan als een compleet nieuw huis zonder dat je hoeft te verhuizen. Top dus.

Vogue Living Australia

Deuren

Heb je er ooit weleens over nagedacht om andere deuren te nemen? Dit kan je interieur echt een enorme chique touch geven. Denk bijvoorbeeld eens aan een glazen deur met zwart metalen randen. Supertof voor een industriële sfeer. Als het budget iets minder breed is kun je ook al veel winst behalen met het omwisselen van gewone deurklinken voor fancy nieuwe deurklinken. Details maken de sfeer!

The Design Chaser

Een goed lichtplan

Hoewel dit ontzettend belangrijk is, gebeurd het maar zelden echt goed. Bedenk dat niet iedere lamp een eyecatcher hoeft te zijn. Soms is een strakke, kleine wandlamp precies wat de ene ruimte nodig heeft terwijl de andere smeekt om een groot exemplaar. Ook de plaatsing gaat vaak mis. Alleen omdat bij de bouw is bedacht dat op een bepaald punt een contactdoos wordt geplaatst betekend dat nog niet dat dat ook een goede plek is voor een lamp. Ik raad je dan ook van harte aan om jezelf en je huis een lichtplan cadeau te doen van een interieurexpert. Je zal versteld staan van het resultaat!

Moded Amour

Vorige blog van Marlies gemist? Dit zijn de do’s en don’ts voor een eclectisch interieur (volgens een expert)

Interieur stylist Marlies Novica heeft een duidelijke missie: mensen verliefd laten worden op hun eigen huis. Met haar bedrijf ExpatHome laat ze Amsterdamse expats kennis maken met onvervalste Hollandse gezelligheid door middel van warme interieur ontwerpen. “Of mijn ontwerpen Instagram waardig zijn, interesseert me niet zo. Ik wil graag een plek creëren waar iemand juist even kan ontsnappen van alles wat van ze verwacht wordt en lekker kan ontspannen. Het belang van rust wordt vaak over het hoofd gezien. Zonde vind ik dat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo maak je je huis echt af (tips van een interieur stylist)
Sluiten