Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 8 sep 2018

Zo maak je een bakstenen muur die snel weer af te breken is

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt én waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Voor onze eigen DIY’s halen wij veel inspiratie uit het Youtube kanaal van The Sorry Girls. Zij weten ons vaak te verassen met de leukste DIY projecten. Eerder al maakten ze een te gekke video voor een zelfgemaakt en low-budget terrarium. In hun nieuwste video laten ze ons zien hoe ze op een heel simpele manier een te gekke bakstenen muur maken die niet van echt te onderscheiden is!

Benodigdheden

  • Low budget soldeerapparaat
  • Platen isolatieschuim.
  • Een houten plank met de breedte van een baksteen. Deze plank gebruik je als mal en scheelt je een heleboel meetwerk!
  • Potlood
  • Bevestigingsmateriaal
  • Mondkapje

Woon je in een huurhuis? Dan denken we dat deze fake bakstenen muur dé oplossing is om de boel eens even een goede upgrade te geven. Wanneer je gaat verhuizen haal je de platen zo weer van de muur af en kun je ze gebruiken in je nieuwe huis. Ideaal toch? Een tipje van ons: door het smelten van het foam komen er wel gassen vrij. Draag voor dit gedeelte van de DIY dan ook een mondkapje en smelt het plastic buiten of in de schuur of garage.
Succes!

bakstenen muur

Ben je benieuwd naar wat inspiratie voor de verdere styling van je interieur? Bekijk dan dit prachtige Scandinavische huis met een te gekke witte bakstenen muur! En in dit artikel zetten we het mooiste behang met baksteen-look op een rijtje.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo maak je een bakstenen muur die snel weer af te breken is
Sluiten