Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 7 sep 2016

Zo maak je de keuken klaar voor het nieuwe schooljaar

In het kader back to school gaven we je al een aantal opbergtips voor je home office. Maar met jonge kinderen in huis is ook de keuken een belangrijke ruimte die je kunt instellen op het schoolgaande leven van de kids. Het is handig om de keuken zo in te richten dat je snel en gemakkelijk de ochtendroutines doorloopt en dat iedereen zijn lunchpakket heeft om mee te nemen naar school.

Met deze tips maak je de keuken zo klaar voor het nieuwe schooljaar. De scholen zijn deze week weer in heel Nederland begonnen dus als je nog even in het ritme moet komen, gaan deze tips je ongetwijfeld helpen.

1. Ruim de keuken op

Stap één is altijd: opruimen. Niet de leukste klus, maar wel de meest effectieve. Bij opruimen hoort ook weggooien en opbergen. Zorg er daarom voor dat je voldoende opbergruimte creëert. Koop opbergboxen, kratten en manden van staaldraad. Dit zijn handige opbergers voor de keuken omdat je hier gemakkelijk doorheen kijkt en zo direct kunt zien wat erin zit. Daarnaast staan deze opbergers ook stylish in je keuken. Check ook even onze tips voor een altijd opgeruimd aanrecht.

Is opruimen niet jouw ding? Probeer de KonMari methode.

2. De rommel la en de tupperware bakjes

Iedereen heeft er wel een: de rommel la. Hier verzamelen zich alle spullen die je ooit nodig denkt te hebben, maar eigenlijk nooit gebruikt. Denk aan saté-prikkers, eindeloos veel lucifers, elastiekjes, knijpers.. you get the point. Ruim die la op en je hebt weer een opbergruimte extra. Hetzelfde geldt voor de tupperware verzameling. Check welke bakjes en deksels bij elkaar passen en gooi de losse delen weg. Het bijpassende onderdeel ga je namelijk echt niet meer vinden.

Dit zijn de geheimen van mensen die altijd een opgeruimd huis hebben

3. Maak de keuken klaar voor lunch pakketjes

Deel je keuken zo in dat je alle benodigdheden voor de lunchpakketten en de pakketjes zelf gemakkelijk kwijt kunt. Maak voor jezelf een lijst van benodigdheden en richt één plank in de koelkast in voor lunchtime. Dit klinkt logisch, maar het bespaart je oprecht tijd als je die dingen organiseert en voorbereidt. Een andere plank kun je vervolgens inrichten met ontbijt benodigdheden. Onze culinaire zusje heeft nog een paar leuke ideeën voor gezonde snacks op een rijtje gezet.

4. Hang een krijtbord in de keuken

Óf maak er zelf een met krijtbordverf. Bekijk onze inspiratieboost voor de mooiste voorbeelden van keukens met krijtborden. Op het bord kun je het schema van de week op schrijven (de sportactiviteiten en andere hobby’s van de kinds) en daarnaast functioneert het ook als boodschappenlijst. Zo heeft iedereen altijd een overzicht van de planning en voorraad.

Over voorraad gesproken.. het is ook handig om altijd een voorraad te hebben van pasta, rijst en ingevroren groenten en fruit voor het geval je geen tijd meer hebt om boodschappen te doen. Een goed gevulde vriezer en voorraadkast helpt je altijd uit de brand! Zo maak je van fruit (vers of ingevroren) een makkelijke en gezonde shake voor de kids!

MEER
Wil je meer tips en inspiratie voor het inrichten van de keuken? Bekijk dan ook onze keuken basket.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo maak je de keuken klaar voor het nieuwe schooljaar
Sluiten