Maartje Wieling
Maartje Wieling Tips 10 nov 2016

Zo kies je de juiste kleur voor je muur

Stap 1: De muur en ruimte goed bekijken

Geef vorm met kleur
Kijk voordat je begint eens goed naar de kamer die je onder handen wilt nemen. Welke vorm heeft het? Wil je het groter doen lijken of juist een hoekje creëren? Met kleur kun je bepaalde vlakken benadrukken en de ruimte vormen. Bekijk ook een deze tips voor het groter laten lijken van de ruimte.

Hoogte
Wil je de kamer hoger laten lijken? Schilder dan het plafond. Als je deze donkerder maakt, dan zal je kamer lager lijken. Het geeft ook een intiemer effect. Wil je dit juist niet, dan is een lichte kleur een goede keuze. Dit creëert ruimte.

Grootte
Een ruimte lijkt groter als de muren en het plafond dezelfde (lichte) kleur hebben. Je ziet geen scheidingslijnen waardoor het veel ruimer lijkt.

Vorm
Als je een langwerpige, smalle kamer hebt, schilder je de twee kortste muren een paar tinten donkerder. Hierdoor zal de ruimte meer vierkant lijken.

Patronen
Strepen zijn een leuke manier om een ruimte op te fleuren. Verticale lijnen laten je kamer smaller lijken, terwijl horizontale strepen de illusie wekken van lengte. Gebruik (drukke) patronen met mate en beperk je tot één muur. Dit houdt het speels.

Functie
Het is natuurlijk ook belangrijk wat voor functie de kamer uiteindelijk heeft. Kleur heeft een grote invloed op gevoel, en aangezien elke kamer een andere doel heeft is het een goed idee om je kleur daarop aan te passen. Wij helpen je alvast een handje voor je kleurkeuze in de slaapkamer en de home office.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo kies je de juiste kleur voor je muur
Sluiten