Zo houd jij je huis met huisdieren schoon

Niets is lekkerder dan thuiskomen in een schoon, fris huis. En als er dan een gezellige viervoeter aan komt rennen is gelijk je hele dag goed. Maar een huisdier kan ook een onprettige geur en een hoop haar achterlaten in huis.

Daarom verzamelden wij een aantal tips voor het clean en fris houden van je huis mèt huisdieren.

huisdier schoon roomed ok

Buiten de deur houden
Met herfst- en winterweer komt het steeds vaker voor dat je huisdier vuil naar binnen loopt. Om dat te voorkomen kun je het diertje het beste eerst buiten schoonmaken en daarna pas binnenlaten. Leg ook deurmatten aan beide kanten van de deur. Hier vindt je zes leuke budgetexemplaren.

huisdieren schoon roomed 2

Borstelen
Borstel je hond minstens 2 keer per week. Zo vang je de haren op die anders op de grond terechtkomen. Bovendien is zo’n borstelbeurt ook nog eens een heerlijke aaibeurt voor het beestje zelf.

huisdier schoon roomed ok2

Bron: Precious Pooch

Swifferen
Natuurlijk slingeren er altijd wel wat haren rond. Als je daar last van hebt, kun je gaan stofzuigen, maar als je weinig tijd hebt, kun je ook een swiffer pakken. Daarmee maak je snel en gemakkelijk de vloer haar-vrij.

huisdieren schoon roomed 5

Bron: Chez Fifi

Lint rollen
Weet jouw huisdier altijd de zachtste plekjes in huis te vinden? Grote kans dat jouw kussens dan ook onder de haren zitten. Gelukkig is daar de lintroller voor. Met de plakkende kant haal je heel gemakkelijk de haren en stofjes weg. Dit werkt natuurlijk ook voor je kleren.

huisdieren schoon roomed 4

Baking soda
Baking soda, ook wel zuiveringszout is een wondermiddel om geurtjes te bestrijden. Besprenkel het tapijt met een beetje baking soda en laat het een paar uur intrekken. Baking soda onttrekt ook geurtjes. In combinatie met een lekkere geurkaars zal je kamer dus heerlijk gaan ruiken.

Het lijkt misschien veel, maar als je deze tips volgt, ben je per dag nog geen 5 minuten kwijt.

huisdieren schoon roomed 6

huisdier schoon roomed 9

home schoon roomed 10

Reageer op artikel:
Zo houd jij je huis met huisdieren schoon
Sluiten